Χειμερινά ελαστικά το καλοκαίρι: Είναι αυτή η ενδεδειγμένη επιλογή;

χειμερινά ελαστικά το καλοκαίρι

Το να χρησιμοποιούμε τα χειμερινά ελαστικά του αυτοκινήτου μας το καλοκαίρι ή ένα και μόνο σετ ελαστικών για όλον τον χρόνο, είναι κάτι που κάνουμε σχεδόν όλοι οι Έλληνες οδηγοί. Πράγματι, από τη στιγμή που -εν αντιθέσει με πολλές άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης- η ίδια η νομοθεσία δεν ορίζει κάποια υποχρεωτική αλλαγή στα ελαστικά, ανάλογα με την εποχή, φαίνεται όντως πιο απλό, γρήγορο και οικονομικό να διατηρήσουμε τα χειμερινά ελαστικά μας και το καλοκαίρι ή και ανάποδα.

Η συντριπτική πλειοψηφία των οδηγών όμως, δεν γνωρίζει για τη σημαντική διαφορά που υπάρχει στις επιδόσεις ασφαλείας από ελαστικό σε ελαστικό κι από εποχή σε εποχή. Την ίδια ώρα, αν τηρούμε τις συμβουλές των ειδικών, όχι απλά έχουμε τη μέγιστη ασφάλεια κατά την οδήγηση αλλά κάνουμε παράλληλα και οικονομία, αυξάνοντας τη διάρκεια ζωής στα ελαστικά μας.

Συνεπώς, το να συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε τα χειμερινά ελαστικά και το καλοκαίρι, δεν είναι ούτε ασφαλές, αλλά ούτε και συμφέρον οικονομικά και η NEXEN, εξηγεί το γιατί.

Υψηλή επικινδυνότητα: Τα χειμερινά ελαστικά το καλοκαίρι, δεν είναι το ίδιο αποδοτικά

Είναι γεγονός ότι το καλοκαίρι, τα χειμερινά ελαστικά δεν μπορούν να αποδώσουν το ίδιο. Ακόμα και αν είστε άπειροι οδηγοί, θα καταλάβετε με ευκολία τη μεγάλη διαφορά στο φρενάρισμα, στην πρόσφυση αλλά και τη ροπή. Τα χειμερινά ελαστικά, είναι σχεδιασμένα για να αποδίδουν ιδανικά όταν η θερμοκρασία υποχωρεί κάτω από τους 7 βαθμούς Κελσίου. Εξαιτίας όμως της μαλακής τους γόμας δεν συμπεριφέρονται σωστά σε υψηλές θερμοκρασίες.

Όλοι μπορούμε να φανταστούμε πόσο επικίνδυνο είναι να μην μπορούμε να ελέγξουμε στο 100% το όχημά μας, καθώς οι τροχοί δεν ανταποκρίνονται με ακρίβεια στις επιλογές μας ή επειδή το φρενάρισμα καθυστερεί να το «κοκκαλώσει», ειδικά αν ο δρόμος έχει κλίση.

Μεγαλύτερη φθορά: Το καλοκαίρι μικραίνει τον κύκλο ζωής στα χειμερινά ελαστικά

Τα χειμερινά ελαστικά γλιστράνε περισσότερο στη ζεστή άσφαλτο και φθείρονται υπέρμετρα. Θα γνωρίσουν ταχεία και εκτεταμένη φθορά -ειδικά αν οδηγούμε γρήγορα- και είναι πολύ πιθανό αν «ξεχαστούν» στο αυτοκίνητο για ένα ελληνικό καλοκαίρι, η διάρκεια ζωής τους να μειωθεί σε τέτοιο βαθμό που ίσως τον χειμώνα αναγκαστούμε να τα πετάξουμε λόγω της γήρανσης του πέλματος. Ένα τέτοιο σενάριο, κάθε άλλο παρά ευπρόσδεκτο δεν είναι, ειδικά αν σκεφτούμε ότι ένα μεγάλο μέρος των οδηγών επιλέγει να μην αλλάξει τα χειμερινά ελαστικά του το καλοκαίρι για λόγους οικονομίας!

Τι προτείνει η NEXEN

Μια καλή συμβουλή από εμάς αν θέλετε να έχετε τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια αλλά και να εξοικονομήσετε και κάποια χρήματα, είναι να δοκιμάσετε τα ελαστικά N BLUE HD PLUS της NEXEN. Εκτός από το ότι είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στα ελαστικά, υπόσχονται και κορυφαίες επιδόσεις, σε στεγνό αλλά και βρεγμένο οδόστρωμα. Αναζητήστε τα στο δίκτυο καταστημάτων NEXEN σε όλη την Ελλάδα.

By | 2019-07-24T13:18:04+00:00 Μάιος 22nd, 2019|News|