Οδήγηση αυτοκινήτου για αρχάριους: 4+1 χρήσιμα tips

οδήγηση αυτοκινήτου για αρχάριους

Οδήγηση αυτοκινήτου για αρχάριους. Ποιος οδηγός μπορεί να ξεχάσει αυτή την περίοδο που έμαθε να χειρίζεται ένα όχημα; Τα πρώτα μαθήματα οδήγησης με την καθοδήγηση ενός δασκάλου οδήγησης αποτελούν πάντα μία πρόκληση. Η συγκίνηση, αλλά και η αγωνία των οδηγούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις ενός αυτοκινήτου, αποτελεί μια εμπειρία ζωής.

Στην περίπτωση που εσείς ή κάποιος δικός σας άνθρωπος ετοιμάζεται για να αποκτήσει τώρα το δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου, η NEXEN ετοίμασε ένα μικρό οδηγό με «συμπυκνωμένες» συμβουλές που θα κάνουν τη ζωή του… ευκολότερη! Ακολουθήστε τις και σίγουρα θα βγείτε «κερδισμένοι»!

1#  Το «Ν» είναι το Α και το Ω στην οδήγηση αυτοκινήτου για αρχάριους

Περάσατε με επιτυχία τα σήματα και την πορεία, πήρατε το δίπλωμά σας και νιώθετε γενικά ότι το «έχετε»; Ακόμα και αν αυτό ισχύει, μην κάνετε σκέψεις να… βγάλετε το σήμα «Ν» από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου σας. Ακόμα και αν ντρέπεστε για το «Ν», η αφαίρεσή του δεν είναι καλή ιδέα για την οδική σας ασφάλεια! Ο σκοπός του, είναι να υποδηλώνει πως είστε Νέος στην οδήγηση αυτοκινήτου, κάτι που ομολογουμένως ισχύει.

Αφήνοντας το «Ν», οι οδηγοί που κινούνται στο ίδιο οδικό δίκτυο με σας, έχουν το χρέος να είναι προσεχτικοί μαζί σας όταν κινείστε με χαμηλή ταχύτητα. Η οδήγηση είναι ευθύνη για εσάς και τους γύρω σας, όχι παιχνίδι. Και με θέματα ασφαλείας δεν αστειευόμαστε. Αφήστε που τα πρόστιμα για μη ορθή χρήση του «Ν», είναι πολύ τσουχτερά.

2# Διαβάστε το manual του αυτοκινήτου σας

Η οδήγηση αυτοκινήτου για αρχάριους δεν είναι μόνο πρακτική, μα και θεωρία. Καλύτερα λοιπόν να γνωρίζετε κάτι στη θεωρία, πριν χρειαστεί να το ψάξετε στην πράξη, όπως για παράδειγμα που να βάλετε νερό σε συνθήκες υπερθέρμανσης του κινητήρα ή τι σημαίνουν οι λυχνίες που κάποια στιγμή σίγουρα θα ανάψουν στο καντράν του αυτοκινήτου σας. Σε αυτό το βιβλιαράκι παρατίθενται όλες οι βασικές πληροφορίες που οφείλετε και πρέπει να γνωρίζετε για την ορθή λειτουργία και χρήση του οχήματός σας. Η γνώση αυτή θα σας κάνει να αισθανθείτε ακόμα πιο σίγουροι κάθε φορά που πιάνετε το τιμόνι!

3# Παρκάρισμα: Βασικό κεφάλαιο στην οδήγηση αυτοκινήτου για αρχάριους

Στην οδήγηση αυτοκινήτου για αρχάριους, το παρκάρισμα ίσως αποτελεί την πιο δύσκολη και αγχωτική διαδικασία. Αφιερώστε χρόνο και… κόπο και μάθετε να παρκάρετε τέλεια ακόμα και στους πιο στενούς χώρους στάθμευσης. Βρείτε μια ήσυχη γειτονιά, κατά προτίμηση τις μικρές πρωινές ώρες για να είστε με την ησυχία σας και επιχειρήστε να παρκάρετε στην πιο απότομη ανηφόρα, σε ένα σημείο που οριακά σας χωράει. Με την ησυχία σας, με το πάσο σας και χωρίς να αγχώνεστε! Επαναλάβετε ξανά και ξανά, μέχρι να είστε βέβαιοι πως πλέον δεν υπάρχει περίπτωση να σας «σβήσει»!

4# Κλείστε ό,τι σας αποσπά την προσοχή

Καθαρίστε το μυαλό σας από τις σκέψεις σας και προσωρινά ξεχάστε ό,τι σας απασχολεί. Αφήστε στην άκρη το κινητό σας, χαμηλώστε το ραδιόφωνο αν χρειάζεται και συγκεντρωθείτε στον δρόμο, ειδικά αν ακόμα δεν είστε εξοικειωμένοι με την οδήγηση αυτοκινήτου.

+1# Και προσοχή στις… στροφές!

Στην οδήγηση αυτοκινήτου για αρχάριους, είναι σημαντικό να μάθετε να δουλεύετε τις στροφές. Αν οδηγείτε σε διαδρομή με αρκετές στροφές, είναι σημαντικό να τοποθετείτε σωστά το όχημά σας στον δρόμο. Διαφορετικά, είναι πιθανό να τις δείτε να φλερτάρουν με το αντίθετο ρεύμα. Επίσης, αποφεύγετε να επιταχύνετε σε υγρούς ή παγωμένους δρόμους μέχρι να αντιληφθείτε πώς αντιδρούν τα ελαστικά σας στις απότομες στροφές.

Οδήγηση αυτοκινήτου με τα κορυφαία ελαστικά

Σε κάθε περίπτωση η επιλογή των κατάλληλων ελαστικών θα σας προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια, ειδικά στην περίπτωση που είστε νέος οδηγός. Και επειδή θέλουμε πάντα το καλύτερο για μας και το αυτοκίνητό μας, η NEXEN προτείνει τα ελαστικά N FERA SU 1. Υπόσχονται εξαιρετικές επιδόσεις τόσο σε στεγνό όσο και βρεγμένο οδόστρωμα, προσφέροντας εξαιρετικό χειρισμό στον οδηγό.

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο μας με θέμα την οδήγηση αυτοκινήτου για αρχάριους;

Διαβάστε περισσότερα ενδιαφέροντα άρθρα για το αυτοκίνητο στο blog της NEXEN.

By | 2019-08-20T17:16:41+00:00 Ιούλιος 29th, 2019|News|