Προστασία αυτοκινήτου από τον ήλιο: 8+1 τρόποι

προστασία αυτοκινήτου από τον ήλιο

Προστασία αυτοκινήτου από τον ήλιο και τη ζέστη, ένα αναπόσπαστο κομμάτι της φροντίδας του. Είναι απαραίτητη τόσο για τη σωστή συντήρηση του εξωτερικού του χρώματος, όσο και των ευαίσθητων υλικών του εσωτερικού του. Ποιοι είναι όμως όλοι εκείνοι οι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να την εξασφαλίσετε; Ανακαλύψτε τους μέσα από το κείμενο που ετοιμάσαμε για σας.

1. Ηλιοπροστασία παμπρίζ (αλεξήλιο) για την προστασία του εσωτερικού αυτοκινήτου

Είτε εσωτερική είτε εξωτερική, η ηλιοπροστασία παμπριζ είναι η πιο αποτελεσματική και ταυτόχρονα value for money λύση για την προστασία του αυτοκινήτου σας από τον ήλιο. Κατασκευάζεται από αλουμίνιο, το οποίο μπλοκάρει τις ηλιακές ακτινοβολίες οι οποίες φθείρουν σε βάθος χρόνου τα πλαστικά, τα ηλεκτρικά όργανα, τα δέρματα και όλα τα υφάσματα στο εσωτερικό του. Πριν την αγορά της, μετρήστε πρώτα το πλάτος και το ύψος του παμπρίζ, έτσι ώστε να επιλέξετε εκείνη που θα του ταιριάζει άριστα.

2. Κουκούλα για την προστασία εσωτερικού και εξωτερικού

Αν το αυτοκίνητό σας εκτίθεται πολλές ώρες της ημέρας σε εξωτερικούς χώρους, τότε αξίζει να το προστατέψετε με μία κουκούλα. Έτσι, θα διατηρήσετε το αμάξωμά του ανέπαφο από τυχόν νερά ή καιρικά φαινόμενα, κουτσουλιές, καθώς και τον δυνατό ήλιο που θαμπώνει με τον καιρό το χρώμα του. Επιπλέον, η κουκούλα θα βοηθήσει την καμπίνα του να διατηρήσει μία normal θερμοκρασία.

3. Θέση parking με σκιά

Κατά τους ανοιξιάτικους και θερινούς μήνες, είναι σημαντικό να μην αφήνουμε το αυτοκίνητό μας χωρίς προστασία από τον ήλιο. Λίγα μόνο λεπτά αρκούν για να γίνει το εσωτερικό του πραγματικός φούρνος και να μην αγγίζεται ούτε το τιμόνι. Για το λόγο αυτό, προτιμάτε πάντα να το παρκάρετε σε θέση parking με σκιά.

4. Αντιηλιακές μεμβράνες

Όπως και η ηλιοπροστασία παμπριζ, έτσι και οι αντηλιακές μεμβράνες προστατεύουν το εσωτερικό του αυτοκινήτου σας από τη βλαβερές ακτίνες UV. Το πλεονέκτημά τους σε σύγκριση με άλλες λύσεις είναι ό,τι τοποθετούνται μόνιμα στα τζάμια, χωρίς να χρειάζονται τοποθέτηση ξανά και ξανά. Επιπλέον, μειώνουν τη θερμότητα που μεταφέρεται στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, συμβάλλοντας έτσι στην οικονομία καυσίμου λόγω μειωμένης χρήσης κλιματιστικού.

5. Καλύμματα καθισμάτων και άλλων μερών του αυτοκινήτου

Τα καλύμματα καθισμάτων, όπως επίσης τα καλύμματα του τιμονιού και των λεβιέδων ταχυτήτων δεν προσφέρουν μόνο στιλ. Η τοποθέτησή τους σας εξασφαλίζει πρώτα και κύρια την προστασία του αυτοκινήτου σας από τον ήλιο ο οποίος μπορεί να χαλάσει το χρώμα, το υλικό, αλλά και την ανθεκτικότητά τους. Επιπλέον, σας προσφέρουν ξεγνοιασιά από λεκέδες ή άλλες φθορές.

6. Πλαϊνά σκίαστρα αυτοκινήτου

… ή αλλιώς τα γνωστά μας κουρτινάκια που κουμπώνουν με βεντούζα στα τζάμια. Πρόκειται για μία επιπλέον βοηθητική, οικονομική αλλά και εξαιρετικά χρήσιμη λύση, η οποία προσφέρει έξτρα σκιά, αλλά και άνεση στα ταξίδια μας. Μάλιστα, είναι διαθέσιμα και με σχέδια καρτούν, τα οποία είναι τα αγαπημένα των παιδιών.

7. Κερί προστασίας του χρώματος αυτοκινήτου

Ένας έξυπνος τρόπος για την προστασία του χρώματος του αυτοκινήτου σας από τον ήλιο είναι οι ειδικές αλοιφές και τα κεριά. Προστατεύουν το χρώμα από τις UV ακτίνες, ενώ βοηθούν το παλιό χρώμα να επανέλθει στην αρχική του κατάσταση.

8. Αλοιφές / καθαριστικά αυτοκινήτου

Η αντιηλιακή προστασία των επιφανειών του αυτοκινήτου περιλαμβάνει τη φροντίδα όλων των επιφανειών από πλαστικό και καουτσούκ. Γι’ αυτό, θα χρειαστείτε την κατάλληλη αλοιφή / καθαριστικό η οποία θα τις προστατεύσει από τις υπεριώδεις ακτίνες του ηλίου, καθυστερώντας το κιτρίνισμα των πλαστικών.

+1. Καθαριστικό / γυαλιστικό ελαστικών αυτοκινήτου

Ο ήλιος δεν ταλαιπωρεί μόνο το αμάξωμα και τα πλαστικά στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, αλλά και τα ελαστικά του. Γι’ αυτό είναι σημαντικό να τα φροντίζετε με το κατάλληλο καθαριστικό / γυαλιστικό. Έτσι, θα προστατευτούν σε ένα βαθμό από σκασίματα, ραγίσματα ή ξεθωριάσματα.

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Προστασία αυτοκινήτου από τον ήλιο: 8+1 τρόποι»;

Διαβάστε περισσότερα ενδιαφέροντα κείμενα για τους 4 τροχούς στο NEXEN Blog.

By | 2022-01-04T17:59:47+00:00 Ιανουάριος 4th, 2022|News|