Η NEXEN TIRE ΑΠΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΒΡΑΒΕΙΟ IDEA ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΡΗ, ΕΛΑΣΤΙΚΟ “MEARTH”

Η NEXEN TIRE, κορυφαίος παγκοσμίως κατασκευαστής ελαστικών, ανακοίνωσε ότι απέσπασε ως φιναλίστ το Διεθνές Βραβείο Αριστείας Σχεδιασμού (IDEA) 2023 για το πρότυπο ελαστικό Mearth.

Το βραβείο IDEA Design, το οποίο γιορτάζει τα 43α γενέθλιά του, είναι ένα διεθνώς αναγνωρισμένο βραβείο που διοργανώνεται από την Ένωση Βιομηχανικών Σχεδιαστών της Αμερικής (IDSA). Μαζί με τα βραβεία Red Dot Design Award και iF Design Award, θεωρείται ως ένα από τρία καλύτερα βραβεία σχεδιασμού παγκοσμίως.

Η φετινή νικητήρια συμμετοχή είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας των φοιτητών σχεδιασμού προϊόντων στο πλαίσιο του προγράμματος Korea Design Membership Plus (KDM+) που υλοποιεί το Κέντρο Προώθησης Σχεδιασμού της Busan (Busan Design Promotion Center) με εταίρους της βιομηχανίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Το ελαστικό Mearth είναι ένα μετατρέψιμο ελαστικό σχεδιασμένο για χρήση στον Άρη. Διαθέτει λειτουργία η οποία επιτρέπει τη μετατροπή του σχήματός του επεκτείνοντας την επιφάνεια του πέλματός του για τη βελτίωση της οδικής του συμπεριφοράς. Επίσης, διαθέτει πλευρικά τοιχώματα με προεξοχές, επιτρέποντας το όργωμα του σκληρού εδάφους του Άρη.

«Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την ανάπτυξη προϊόντων με μοναδικό σχεδιασμό και τεχνολογική ανταγωνιστικότητα ώστε να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο την αξία της επωνυμίας της εταιρείας μας», δήλωσε εκπρόσωπος της NEXEN TIRE.

By | 2023-09-01T16:55:36+00:00 Σεπτέμβριος 1st, 2023|News|