Πώς να επιλέξετε τα καλύτερα ελαστικά για τους ελληνικούς δρόμους

καλύτερα ελαστικά για τους ελληνικούς δρόμους

Ποια είναι άραγε τα καλύτερα ελαστικά για τους ελληνικούς δρόμους; Αν αυτή είναι η σκέψη που έχει εγκατασταθεί στο μυαλό σας, τότε βρίσκεστε στο κατάλληλο άρθρο. Δεν είστε οι μόνοι, καθώς ο συλλογισμός αυτός περνά πάντα από το νου κάθε Έλληνα οδηγού όταν έρχεται η στιγμή να αλλάξει τα ελαστικά του οχήματός του. Ασφαλώς όμως, είναι πολύ αναμενόμενο να προκύπτει αυτή η εύλογη απορία, καθότι η ποικιλία στο είδος και την τιμολόγηση των ελαστικών είναι πολύ μεγάλη και οι διαφορές ανάμεσα στην ποιότητά τους, δεν είναι τόσο ευδιάκριτες για τους μη γνωρίζοντες. Συν τοις άλλοις όμως, όλοι ανεξαιρέτως επιθυμούμε το καλύτερο για την ασφάλειά μας, την επίδοση του αυτοκινήτου μας και φυσικά την τσέπη μας!

Καλούμενοι λοιπόν να καταλήξουμε στο ποια είναι τα καλύτερα ελαστικά για τους ελληνικούς δρόμους, πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας τρεις σημαντικούς παράγοντες οι οποίοι διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην επιλογή μας· το κλίμα, τη μορφολογία του εδάφους και την ποιότητα του οδοστρώματος.

Το κλίμα

Το κλίμα της Ελλάδας είναι τυπικά μεσογειακό. Χαρακτηρίζεται από σχετικά ήπιους χειμώνες, θερμά και ξηρά καλοκαίρια και γενικά, μακρές περιόδους ηλιοφάνειας κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια του έτους.  Επιπλέον, λόγω του ορεινού της εδάφους και των μεγάλων της ακτογραμμών, η Ελλάδα διαθέτει ένα αξιοσημείωτο εύρος μικροκλιμάτων και τοπικών παραλλαγών. Σε πολλές περιοχές, παρατηρούνται συχνά φαινόμενα όπως οι ισχυρές μπόρες, η πάχνη ή τα παρατεταμένα διαστήματα υγρασίας. Συνεπώς, καθίσταται σαφές ότι η επιλογή σας πρέπει να περιλαμβάνει ελαστικά που να ανταποκρίνονται άριστα σε στεγνό αλλά και σε βρεμένο οδόστρωμα. Επιπλέον, πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου καλύπτοντας πολλαπλές ανάγκες. Μια καλή συμβουλή από εμάς, είναι να δοκιμάσετε τα ελαστικά N BLUE HD PLUS της NEXEN. Θα σας προσφέρουν μέγιστη ασφάλεια και κορυφαίες επιδόσεις και στις δύο περιπτώσεις.

Η μορφολογία του εδάφους

Το έδαφος της Ελλάδας είναι ορεινό και ημιορεινό σε ποσοστό μεγαλύτερο από 75%. Στα 131.944 τ. χλμ., τα 100.000 σχεδόν, είναι ορεινά και ημιορεινά καθώς τη χώρα διασχίζουν από άκρη σε άκρη, ψηλά ή χαμηλά βουνά, που διασταυρώνονται μεταξύ τους σχηματίζοντας μεγάλες οροσειρές. Ασφαλώς όμως, το μεγάλο υψόμετρο και τα φυσικά εμπόδια, κάνουν το οδικό δίκτυο της χώρας να έχει πολλές και επικίνδυνες στροφές, ειδικά όσο απομακρυνόμαστε από τα αστικά κέντρα. Η πρότασή μας είναι τα ελαστικά N FERA SU1 της NEXEN, τα οποία διακρίνονται για τον εξαιρετικό χειρισμό τους.

Η ποιότητα του οδοστρώματος & τα κατάλληλα ελαστικά για τους ελληνικούς δρόμους

Είναι κοινό μυστικό πως το ελληνικό οδόστρωμα είναι από τα πιο κακοτράχαλα της Ευρώπης. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως η ποιότητα των ελληνικών δρόμων αξιολογείται ως χαμηλού επιπέδου από το World Economic Forum Global Competitiveness Report, καθώς μας κατατάσσει στην 20ή θέση μεταξύ των 28 κρατών μελών της ΕΕ. Καθιζήσεις, λακκούβες, ρωγμές, πρόχειρα μπαλώματα και κυματώσεις του οδοστρώματος βρίσκονται διάχυτες σε όλο το οδικό δίκτυο. Αυτές κάνουν συχνά την οδήγηση ιδιαιτέρως επικίνδυνη, ενώ επιταχύνουν τη φθορά των αμορτισέρ, των ελατηρίων αλλά και των ελαστικών των οχημάτων. Για τον λόγο αυτό, σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα τα ελαστικά N BLUE ECO. Ξεχωρίζουν για την ανθεκτικότητά τους αλλά και τη μεγάλη διάρκεια ζωής του πέλματός τους. Επιπλέον, προσφέρουν μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και εξαιρετική άνεση με χαμηλό θόρυβο.

By | 2019-08-20T16:49:14+00:00 Απρίλιος 29th, 2019|News|