Θερινά ελαστικά και πώς να τα επιλέξετε

θερινά ελαστικά

Θερινά ελαστικά, η κορυφαία επιλογή των οδηγών στην Ελλάδα, κυρίως λόγω των κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν στην επικράτειά της. Αυτός ο τύπος ελαστικών μπορεί να ανταποκριθεί άριστα στις οδηγικές απαιτήσεις, προσφέροντας βέλτιστη απόδοση τόσο σε σταθερό όσο και σε βρεγμένο οδόστρωμα. Ποιοι είναι όμως όλοι οι λόγοι που τα καθιστούν στην κορυφή της προτίμησης των καταναλωτών; Ας τους δούμε αναλυτικά.

Τα θερινά ελαστικά προσφέρουν…

1. Αντοχή στις υψηλές θερμοκρασίες

Με τις θερμοκρασίες στη χώρα μας να κυμαίνονται συνήθως άνω των 7°C, ακόμα και κατά την διάρκεια του χειμώνα, τα καλοκαιρινά λάστιχα αποτελούν την ενδεικνυόμενη επιλογή στις περισσότερες των περιπτώσεων. Αν πάλι, μένετε σε ορεινές ή ημιορεινές περιοχές της χώρας, όπου η θερμοκρασία πέφτει τακτικά κάτω από το μηδέν τον χειμώνα, μπορείτε να εξετάσετε την επιλογή 4 Season ελαστικών.

2. Καλύτερη απόκριση

Τα θερινά ελαστικά παρέχουν πιο γρήγορη αλλαγή κατεύθυνσης, με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια. Η σημασία της απόκρισης είναι ακόμα πιο σημαντική στις στροφές οι οποίες παίρνονται με μεγάλη ταχύτητα.

3. Καλύτερο χειρισμό

Χάρη στον σχεδιασμό τους, τα θερινά ελαστικά είναι φτιαγμένα για να προσφέρουν υψηλές επιδόσεις τόσο σε στεγνό όσο και σε βρεγμένο οδόστρωμα. Ο χειρισμός που προσφέρουν μάλιστα, βελτιώνεται ανάλογα με τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί, καθώς και με βάση τον σχεδιασμό του ελαστικού.

4. Μέγιστη ασφάλεια

Η ποιότητα, η αξιοπιστία, αλλά και ο τύπος των ελαστικών ασκούν άμεση επιρροή στην οδική μας ασφάλεια. Ειδικά λοιπόν στις υψηλές θερμοκρασίες της χώρας μας, τα καλοκαιρινά ελαστικά αποτελούν μονόδρομο.

Επιλέξτε τα κορυφαία θερινά ελαστικά για το αυτοκίνητό σας

Σκοπεύετε να αλλάξετε τα χειμερινά ελαστικά του οχήματός σας σε θερινά; Η NEXEN, ο κορυφαίος βραβευμένος κατασκευαστής ελαστικών σας προσφέρει τις καλύτερες επιλογές θερινών ελαστικών της αγοράς που συνδυάζουν ποιότητα, επιδόσεις και οικονομία.

  • Το N FERA Sport, το ολοκαίνουργιο ελαστικό υπερυψηλών επιδόσεων της NEXEN, αποτελεί τη no1 πρόταση της για τους πιο απαιτητικούς οδηγούς. Μάλιστα, διακρίθηκε πρόσφατα ως κορυφαίο ελαστικό στις δοκιμές του παγκοσμίου φήμης περιοδικού AutoBild, σημειώνοντας εντυπωσιακές επιδόσεις στην σταθερότητα, στο φρενάρισμα και στην κατηγορία θορύβου.
  • Το Ν BLUE HD Plus αποτελεί ένα ακόμα κορυφαίο θερινό ελαστικό της, αναγνωρισμένο για το εξαιρετικό φρενάρισμα και χειρισμό που προσφέρει καθώς και την μεγάλη αντίσταση στην υδρολίσθηση.
  • Το επίσης νέο N FERA PRIMUS αποτελεί μία ακόμα αξιόλογη πρόταση της εταιρείας με έμφαση στο value for money. Διακρίνεται τόσο για τις υψηλές της επιδόσεις όσο και τη μεγάλη σταθερότητά της στον δρόμο.
  • Όσον αφορά τα θερινά ελαστικά για SUV & Crossover, η NEXEN προτείνει το N FERA RU1. Προσφέροντας εξαιρετικές επιδόσεις σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα, αποτελεί την πιο αξιόπιστη επιλογή των οδηγών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα κορυφαία καλοκαιρινά λάστιχα της αγοράς, επισκεφθείτε σήμερα τον κοντινότερό σας συνεργάτη NEXEN σε όλη την Ελλάδα.

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Θερινά ελαστικά και πώς να τα επιλέξετε»;
Διαβάστε περισσότερα κείμενα που σας ενδιαφέρουν στο νέο Nexen Blog.

By | 2020-05-15T17:10:14+00:00 Μάιος 15th, 2020|News|