Ελαστικά και τιμές: Η πιο value for money πρόταση για το όχημά σας

ελαστικά τιμές

Οι τιμές στα ελαστικά είναι κάτι αρκετά παρεξηγημένο. Ο μέσος οδηγός επειδή δεν είναι σε θέση να διακρίνει δια γυμνού οφθαλμού τη διαφορά στην ποιότητα -άρα και στις τιμές- των ελαστικών, συνήθως θεωρεί την αντικατάσταση τους ένα αναγκαίο κακό, από το οποίο θέλει να απαλλαγεί με τον πλέον ανώδυνο οικονομικά τρόπο. Επομένως, κάθε άλλο παρά ασυνήθιστο είναι, να καταφεύγει σε έσχατες λύσεις -ακόμα και σε μεταχειρισμένα ελαστικά- προκειμένου να βρει τις καλύτερες τιμές για τα ελαστικά του.

Τα ελαστικά του αυτοκινήτου και η επιλογή τους όμως, είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Είναι πρωτίστως θέμα ασφάλειας αν και πράγματι έχει και σημαντικές οικονομικές προεκτάσεις.

Ασφαλώς όμως, μετά από τόσες οικονομικές περιπέτειες, κανείς δεν μπορεί να κατακρίνει κάποιον που προσπαθεί να κάνει οικονομία. Απλά η οικονομία από μόνη της δεν είναι λύση και σε κάποιες περιπτώσεις, όπως η ασφάλεια ημών, της οικογένειάς μας και των γύρω μας δεν πρέπει να θεωρείται πανάκεια. Πρέπει πάντα να γίνεται η σωστή επιλογή στα ελαστικά, ακόμα και όταν έχουμε «ξεφύγει» λίγο από τις τιμές μέσα στις οποίες είχαμε προαποφασίσει να κινηθούμε πριν από την τελική αγορά μας.

Αναζητήστε την ποιότητα στις σωστές τιμές για τα ελαστικά σας

Κάπου εδώ έρχεται το value for money. Είναι απολύτως θεμιτό το να επιθυμεί κάποιος να εξοικονομήσει χρήματα, χωρίς όμως να καταφεύγει σε ακραίες λύσεις που κρύβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλάκι ή να του γίνεται αυτοσκοπός η φθηνή αγορά. Αξίζει να επενδύσει κανείς λοιπόν, σε ελαστικά που έχουν όχι απλά χαμηλές αλλά κυρίως συμφέρουσες τιμές. Να επιλέξει να στραφεί σε ένα ελαστικό που θα «κρατήσει» σε βάθος χρόνου, που δεν θα φθαρεί εύκολα και που διαθέτει εγγυημένα μεγάλη διάρκεια ζωής πέλματος. Να μη θυσιάσει δηλαδή στον βωμό της πρόσκαιρης οικονομίας τις εγγυήσεις και τον έλεγχο στην οδήγηση και στα κρατήματα που παρέχουν τα ελαστικά εγνωσμένης αξίας.

Πρέπει ακόμα να λάβει κανείς υπ’ όψιν, ότι ένα κακής ποιότητας ελαστικό -ακόμα κι αν επιλέγαμε να αγνοήσουμε όλες τις αντενδείξεις ασφαλείας- παρέχει μόνο προσωρινή εξοικονόμηση χρημάτων. Κατά πάσα πιθανότητα, θα χρειαστεί να αλλαχθεί σαφώς πιο γρήγορα καθώς η διάρκεια ζωής των ελαστικών είναι μεν τα 35.000- 40.000 χιλιόμετρα, υπάρχουν όμως δε πάρα πολύ λόγοι για τους οποίους η φθορά επιταχύνεται και γίνεται επιβεβλημένη η αντικατάστασή τους. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι γεγονός πως όταν ένα ή περισσότερα ελαστικά του αυτοκινήτου μας είναι φθαρμένα ή έχουν χαμηλότερη πίεση από εκείνην που προβλέπει ο κατασκευαστής, τότε αυξάνονται οι τριβές του πέλματος με την άσφαλτο, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται ραγδαία και η μέση κατανάλωση του καυσίμου. Ο κινητήρας θα χρειάζεται περισσότερο καύσιμο για να «ισοσκελίσει» την αυξημένη τριβή, ενώ ακόμα και χωρίς αρνητική επίπτωση στις επιδόσεις του αυτοκινήτου, η τιμή της μέσης κατανάλωσης θα εμφανίσει αυξητικές τάσεις.

Η πρόταση της NEXEN

 Η δική μας συμβουλή, όπως προαναφέραμε είναι να στρέφεστε σε value for money επιλογές. Όχι σε ελαστικά με εξευτελιστικές τιμές που θα σας «προδώσουν» μεσοπρόθεσμα, αλλά σε αυτά που θα «επιστρέψουν» βραχυπρόθεσμα. Για αυτό, σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα τα ελαστικά N blue ECO της NEXEN που χάρη στη μεγάλη διάρκεια ζωής τους ανθεκτικότητά τους και τη μειωμένη κατανάλωση καυσίμου που προσφέρουν, θα οδηγήσουν σε, σχετικά, άμεση απόσβεση. Αναζητήστε τα στο δίκτυο συνεργατών NEXEN σε όλη την Ελλάδα.

By | 2019-08-20T16:37:27+00:00 Απρίλιος 20th, 2019|News|