Τι λάστιχα να βάλω στο αυτοκίνητό μου;

τι λάστιχο να βάλω στο αυτοκίνητό μου

«Τι λάστιχα να βάλω»: το ερώτημα που απασχολεί όλους εκείνους τους οδηγούς που αναζητούν την καλύτερη λύση για σβέλτες, ποιοτικές και κυρίως ασφαλείς μετακινήσεις με το αυτοκίνητό τους. Σε αυτό το blog, έχουμε αναφερθεί πολλές φορές στη μεγάλη σημασία που έχουν τα ελαστικά τόσο για την ασφάλειά μας κατά τη μετακίνηση, όσο και για την κατανάλωση καυσίμου του αυτοκινήτου. Από κει και πέρα όμως, η επιλογή του κατάλληλου εξαρτάται από μία σειρά παράγοντες. Ποιοι είναι αυτοί; Ελάτε να τους ανακαλύψουμε μαζί στο κείμενο που ετοιμάσαμε για σας.

«Τι λάστιχα να βάλω στο αυτοκίνητό μου»: Οι 6+1 παράγοντες που επηρεάζουν την επιλογή μας

1. Οι διαστάσεις των ελαστικών

Κάθε ελαστικό έχει και διαφορετικές διαστάσεις. Δείτε στα πλευρά του ελαστικού τις απαραίτητες ενδείξεις για να εντοπίσετε ποιες είναι οι διαστάσεις που ταιριάζουν στις ανάγκες του οχήματός σας. Μάθετε περισσότερα για τον κανονισμό ετικετογράφησης ελαστικών, ο οποίος θα σας βοηθήσει στην τελική σας επιλογή.

2. Το κόστος σε συνάρτηση με την ποιότητα

Τα χαμηλής ποιότητας και τιμής ελαστικά από low-cost μάρκες μπορούν να γίνουν από ανυπόφορα στην οδήγηση έως και επικίνδυνα για την ασφάλειά μας. Ενδέχεται να προκαλούν θορύβους, να μην σταθεροποιούνται στον δρόμο και να είναι ακατάλληλα για δύσκολες συνθήκες όπως η οδήγηση με βροχή. Γι’ αυτό προτιμάτε πάντα καινούργια και επώνυμα ελαστικά αναγνωρισμένης αξίας.

3. Το όνομα του κατασκευαστή

Τα brands ελαστικών είναι πολλά και αρκετά από αυτά είναι αξιόλογα. H NEXΕΝ ωστόσο είναι εκείνη που κάνει την διαφορά, κατακτώντας συνεχώς όλο και μεγαλύτερο μερίδιο στην παγκόσμια αγορά. Τα βραβευμένα για την καινοτομία, την απόδοση και το design τους ελαστικά της χρησιμοποιούνται ως εργοστασιακά από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές παγκοσμίως, κάτι που σημαίνει ότι προσφέρουν κορυφαία ποιότητα. Ανακαλύψτε την κορυφαία γκάμα της  NEXEN για την ελληνική αγορά.

4. Η ταχύτητα με την οποία οδηγείτε

Τα ελαστικά που θα επιλέξετε πρέπει να ανταποκρίνονται στον τύπο οδήγησής σας. Αν αγαπάτε να οδηγείτε κοντά στο όριο, είναι σημαντικό να προτιμήσετε ελαστικά υπερυψηλών επιδόσεων όπως το Ν FERA Sport της NEXEN, τα οποία και εξασφαλίζουν απόλυτη σταθερότητα.

Tip: Πριν την αγορά ελαστικού, ελέγξτε το Speed Rating του, το οποίο και θα σας δείξει αν μπορεί να ανταποκριθεί στις ταχύτητες που οδηγείτε.

5. Η εποχή

Τα χαρακτηριστικά των θερινών ελαστικών είναι διαφορετικά από αυτά των χειμερινών. Σε κάθε περίπτωση, τα θερινά ελαστικά είναι κατάλληλα για τους ελληνικούς δρόμους όλο το χρόνο. Εξαίρεση αποτελούν οι ορεινές ή ημιορεινές περιοχές της χώρας όπου πέφτει χιόνι το χειμώνα. Εκεί, χρειάζονται τα 4 Season Ελαστικά της NEXEN.

+1.  Ο τύπος του οχήματός μας

Φυσικά, το ερώτημα του «τι λάστιχα να βάλω» συνδέεται άρρηκτα από τον τύπο του οχήματός σας. Τα ελαστικά των επιβατικών οχημάτων είναι διαφορετικά από αυτά των SUV, των Crossover και των 4×4. Για SUV & Crossover, η NEXEN προτείνει το N FERA RU1, ένα ελαστικό που προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα. Αν πάλι το όχημά σας είναι ένα hardcore 4X4, τότε το ROADIAN AT 4X4 είναι η επιλογή σας για off-road εξορμήσεις!

«Τι λάστιχο να βάλω»; Ρωτήστε τον έμπιστο συνεργάτη ελαστικών σας!

Ακόμα έχετε ακόμα απορίες για το ποιο είναι το κατάλληλο ελαστικό για το όχημά σας; Αφού ανακαλύψατε την κορυφαία γκάμα της NEXEN για την ελληνική αγορά, τότε το επόμενο βήμα είναι να συμβουλευτείτε τον έμπιστο συνεργάτη ελαστικών σας. Οι άνθρωποι του δικτύου συνεργατών της NEXEN βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα και είναι πάντα έτοιμοι για να σας προσφέρουν όλες εκείνες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να επιλέξετε τα ελαστικά που θα σας καλύψουν. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί τους για να λύσετε οποιαδήποτε απορία σας. Βρείτε τον κοντινότερό σας συνεργάτη NEXEN εδώ.

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Τι λάστιχα να βάλω στο αυτοκίνητό μου;

Διαβάστε περισσότερα ενδιαφέροντα κείμενα στο NEXEN Blog.

 

NEXEN TIRE

Επίσημος εισαγωγέας – αντιπρόσωπος: Δ. Φραγκουλόπουλος Ε.Π.Ε.

21ο χλμ. Λ. Μαραθώνος, Πικέρμι

+30 210 6039622

Ακολουθήστε τη NEXEN TIRE σε Facebook & Instagram.

By | 2021-07-09T19:12:20+00:00 Μάιος 9th, 2021|News|