Ακινησία αυτοκινήτου & οι συνέπειές της
«Ακινησία αυτοκινήτου και οι συνέπειές», ένα θέμα που αφορά χιλιάδες οδηγούς στη χώρα μας. Ορισμένες φορές, οι εκάστοτε συγκυρίες της καθημερινότητας μας οδηγούν στη συνειδητή επιλογή διακοπής της χρήσης τους για μικρά ή μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. Ωστόσο, ένα όχημα που παραμένει ακίνητο για οποιοδήποτε χρόνο, ακόμα και λίγες εβδομάδες, ενδέχεται να παρουσιάσει προβλήματα. Ποια είναι όμως αυτά και πώς μπορείτε να τα προλάβετε, διατηρώντας το όχημα σας στη καλύτερη δυνατή κατάστασή; Μάθετε περισσότερα μέσα από το κείμενο που ετοιμάσαμε για σας.
Αυτές είναι οι 3+1 συνέπειες που προκαλεί η ακινησία αυτοκινήτου
1. Άδειασμα της μπαταρίας
Η ακινητοποίηση του αυτοκινήτου ενδέχεται να προκαλέσει άδειασμα της μπαταρίας του. Αυτό γίνεται είτε μέσω της αποφόρτισης είτε μέσω λειτουργιών που συνεχίζουν ακόμα και όταν το όχημα δε λειτουργεί, όπως το immobilizer και ο συναγερμός.
Πώς δε θα αδειάζει η μπαταρία λόγω ακινησίας του αυτοκινήτου: Φροντίζετε ώστε να πραγματοποιείτε τακτικά εκκίνησή του κινητήρα, τουλάχιστον 1 με δύο φορές την εβδομάδα. Στην περίπτωση που δεν παίρνει μπροστά, μπορείτε να αξιοποιήσετε τη λύση των καλωδίων σύνδεσης μπαταριών.\
2. Διάβρωση στο αμάξωμα
Ο ήλιος, οι ακραίες θερμοκρασίες και τα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν διάβρωση στο αμάξωμα ενός αυτοκινήτου που είναι σταθμευμένο σε εξωτερικούς χώρους. Αν μάλιστα παραμείνει εκτεθειμένο για καιρό, τότε η σκουριά ενδέχεται να φτάσει ακόμα και κάτω από τις βάσεις του κινητήρα.
Πώς θα αποφύγετε την διάβρωση του αμαξώματος: Σταθμεύστε το όχημά σας σε εσωτερικό γκαράζ, έτσι ώστε να προστατευτεί απόλυτα από τις καιρικές συνθήκες. Αν πάλι αυτό δεν είναι εφικτό, τότε μπορείτε να το καλύψετε με μία αδιάβροχη κουκούλα.
3. Βλάβη στο σύστημα ανεφοδιασμού
Άλλο ένα από τα συχνότερα προβλήματα που προκαλεί η ακινησία αυτοκινήτου είναι και η βλάβη στο σύστημα ανεφοδιασμού του. Όταν το ντεπόζιτο έχει καιρό να εφοδιαστεί με καύσιμα, τότε μέσα του συγκεντρώνεται υγρασία, με αποτέλεσμα να διαβρώνεται.
Πώς θα προλάβετε τη βλάβη στο ρεζερβουάρ: Ένας καλός τρόπος ώστε να εξασφαλίσετε τη καλή λειτουργία του είναι να το γεμίσετε πλήρως προτού ακινητοποιήσετε το όχημα σας για μεγάλο διάστημα.
+1. Μείωση πίεσης & άλλες ζημιές στα ελαστικά αυτοκινήτου
Τα ελαστικά του αυτοκινήτου εξασφαλίζουν την καλή πρόσφυσή του στον δρόμο, γι’ αυτό και χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Εάν το όχημα μείνει σε ακινησία για καιρό, τότε είναι πιθανό να χάσουν ακόμα και όλο τον αέρα τους. Στην περίπτωση δε που το πέλμα τους ακουμπήσει στο έδαφος, τότε η ζημιά μπορεί να εξελιχθεί σε ανεπανόρθωτη.
Πώς θα προλάβετε τη βλάβη στα ελαστικά αυτοκινήτου: Αμέσως μετά την περίοδο ακινησίας, επισκεφθείτε ένα βουλκανιζατέρ για να ελέγξετε την πίεσή τους. Στην περίπτωση που κάποιο από αυτά έχει ξεφουσκώσει τελείως, τότε αντικαταστήστε το με τη ρεζέρβα ή καλέστε την οδική βοήθεια για να το μεταφέρει με ασφάλεια στο βουλκανιζατέρ.
Η ασφάλεια του αυτοκινήτου σας ξεκινά από τα ελαστικά του
Στην περίπτωση που τα ελαστικά του αυτοκινήτου σας έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά λόγω ακινησίας του ή οποιουδήποτε άλλου λόγου, τότε είναι σημαντικό να μεριμνήσετε για την αντικατάστασή τους. Η NEXEN TIRE, ο κορυφαίος κατασκευαστής από την Κορέα, σας προσφέρει τις καλύτερες νέες επιλογές της αγοράς για κάθε τύπο αυτοκινήτου και οδηγού. Βρείτε αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες σας μέσα από την γκάμα μας και στη συνέχεια απευθυνθείτε για την αγορά και την τοποθέτησή τους στον κοντινότερό σας συνεργάτη μας από το δίκτυο εξουσιοδοτημένων συνεργατών μας.
Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο: «Ακινησία αυτοκίνητου & οι συνέπειες της»;
Διαβάστε περισσότερα ενδιαφέροντα κείμενα στο NEXEN Blog.
Επίσημος εισαγωγέας – αντιπρόσωπος: Δ. Φραγκουλόπουλος Ε.Π.Ε.
21ο χλμ. Λ. Μαραθώνος, Πικέρμι
+30 2 100 1000 90