Service αυτοκινήτου: 6+1 tips για άρτιο αποτέλεσμα

service αυτοκινήτου

Το service αυτοκινήτου είναι απαραίτητο για τη σωστή συντήρησή του. Η πραγματοποίηση των προγραμματισμένων ελέγχων αφενός αυξάνει την διάρκεια ζωής του οχήματος αφετέρου ενισχύει την οδική μας ασφάλεια. Ποια είναι όμως τα βήματα τα οποία πρέπει να ακολουθήσουμε για τη σωστή φροντίδα του; Η Nexen τα συγκέντρωσε και σας τα παρουσιάζει στο κείμενο που ακολουθεί.

1. Service αυτοκινήτου μία φορά το χρόνο

Το service πρέπει να πραγματοποιείται πάντα σύμφωνα με τις υποδείξεις του κατασκευαστή, συνήθως μία φορά το χρόνο ή με τη συμπλήρωση 15.000 έως 20.000 χιλιομέτρων. Σε κάθε περίπτωση, η χρονική περίοδος που μεσολαβεί ανάμεσα σε δύο service, είναι σημαντικό να μην υπερβαίνει ποτέ τον ένα χρόνο.

Tip: Μην αναβάλλετε ποτέ το service αυτοκινήτου, ακόμα και αν πρόκειται για μικρό. Η ασφάλειά σας είναι αδιαπραγμάτευτη.

2. Πραγματοποιήστε έρευνα αγοράς

Πριν καταλήξετε στο συνεργείο που θα αναλάβει το service του αυτοκινήτου σας, κάντε πρώτα μία έρευνα αγοράς. Ζητήστε τουλάχιστον δυο εκτιμήσεις κόστους από συνεργεία για τις εργασίες που θα χρειαστούν.

3. Εμπιστοσύνη, το βασικό κριτήριο επιλογής συνεργείου

Έμπιστο συνεργείο είναι αυτό που έχει εκπαιδευτεί σύμφωνα με τα standards του κατασκευαστή. Σε κάθε περίπτωση, ένας εξουσιοδοτημένος συνεργάτης service και ανταλλακτικών για τη μάρκα του αυτοκινήτου σας διαθέτει τόσο τις γνώσεις όσο και τον απαραίτητο εξοπλισμό για να σας προσφέρει υπηρεσίες υψηλής ποιότητας.

4. Το κόστος του service αυτοκινήτου

Φροντίστε ότι το κόστος των εργασιών του service είναι προσυμφωνημένο, έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν «παρεξηγήσεις». Ζητήστε επίσης να λάβετε πλήρη και γραπτή ανάλυση των χρεώσεων.

5. Βασικές εργασίες του πλήρους service αυτοκινήτου

Πριν προχωρήσουμε σε ένα πλήρες service είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τις απαραίτητες εργασίες του. Ενδεικτικά, οι πιο σημαντικές είναι:

  • Έλεγχος φρένων, φώτων, μπαταρίας, ελαστικών και υαλοκαθαριστήρων
  • Έλεγχος ελαστικών
  • Λίπανση θυρών και γενικότερα των κινούμενων μηχανικών μερών του αυτοκινήτου.
  • Συμπλήρωση υγρών
  • Αλλαγή λαδιών
  • Αλλαγή φίλτρων
  • Αλλαγή ή καθαρισμός φίλτρων βενζίνης
  • Αλλαγή μπουζί

Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι ο συνεργάτης που έχετε επιλέξει για τη φροντίδα του οχήματός σας ανταποκρίνεται σε αυτές τις εργασίες.

6. Ενημέρωση του βιβλίου συντήρησης

Ολοκληρώνοντας το service αυτοκινήτου, είναι σημαντικό να πραγματοποιείται update στο βιβλίο συντήρησης. Έτσι, θα μπορούμε ανά πάσα στιγμή να γνωρίζουμε την κατάσταση του οχήματός μας, καθώς και τις μελλοντικές ανάγκες του για σωστή συντήρηση

+1. Το μυστικό για ένα καλοσυντηρημένο αυτοκίνητο

Φυσικά, η συνεχής καθημερινή φροντίδα είναι το μυστικό για τη σωστή συντήρησή του. Μπορούμε και μόνοι μας λοιπόν να φροντίζουμε βασικές εργασίες που πραγματοποιούνται στο service, όπως ο έλεγχος των υγρών, των φώτων και της μπαταρίας. Σε τακτικά χρονικά διαστήματα, είναι σημαντικό να ελέγχουμε και τα ελαστικά του, επιμηκύνοντας την διάρκεια ζωής τους και εξασφαλίζοντας την ασφάλειά μας. Διαβάστε περισσότερα για τη συντήρηση των ελαστικών του αυτοκινήτου σας εδώ.

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο για το service αυτοκινήτου;

Διαβάστε περισσότερα ενδιαφέροντα άρθρα στο NEXEN Blog.

By | 2019-08-20T16:50:46+00:00 Μάιος 24th, 2019|News|