3+1 κοντινοί προορισμοί από Αθήνα για καλοκαίρι με το αυτοκίνητο

κοντινοί προορισμοί από Αθήνα για καλοκαίρι με το αυτοκίνητο

Ποιοι είναι οι top κοντινοί προορισμοί από Αθήνα για καλοκαίρι με το αυτοκίνητο; Αν αναζητάτε ένα καλοκαιρινό χαλαρωτικό city break που θα σας απογειώσει την διάθεση, τότε δεν έχετε παρά να απολαύσετε μία κοντινή εκδρομή με το αυτοκίνητο, πάντα μαζί με την αγαπημένη σας παρέα. Κι επειδή κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι θα τους αναζητήσετε, η NEXΕΝ προνόησε και σας προτείνει 3+1 κορυφαίους προορισμούς από Αθήνα με το αυτοκίνητο που θα «καλύψουν» τόσο τους λάτρεις της θάλασσας όσο και του βουνού.

Καλοκαιρινοί κοντινοί προορισμοί από Αθήνα για λάτρεις της θάλασσας

1.Λουτράκι Κορινθίας: Η κοντινή κοσμοπολίτικη επιλογή!

Απόσταση: 81 χιλιόμετρα | Χρόνος διαδρομής: 1 ώρα και 5 λεπτά

Το γειτονικό στην Αθήνα Λουτράκι αποτελεί έναν κορυφαίο city break προορισμό που σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε μέσα στο καλοκαίρι σας. Μόλις μία ώρα μακριά από την Αθήνα, τα συνδυάζει όλα: πανέμορφη και πεντακάθαρη παραλία με γαλάζια σημαία, κοσμοπολίτικη ζωή και πολλές επιλογές χαλάρωσης, ψυχαγωγίας και δραστηριοτήτων στη φύση.

Tip: Από την αρχαιότητα, το Λουτράκι αποτελεί την πιο διάσημη λουτρόπολη της Ελλάδας. Γι’ αυτό, όταν βρεθείτε στην περιοχή, μην ξεχάσετε με την πρώτη ευκαιρία να απολαύσετε τα ιαματικά νερά του, κερδίζοντας σε υγεία και ευεξία.

2. Ξυλόκαστρο Κορινθίας: Σε ιδανική τοποθεσία

κοντινοί προορισμοί από Αθήνα για καλοκαίρι με το αυτοκίνητο

Απόσταση: 121 χιλιόμετρα | Χρόνος διαδρομής: 1 ώρα και 25 λεπτά

Ποια είναι το πιο κοντινό παραθαλάσσιο «όνειρο» κάθε Αθηναίου; Μα φυσικά το παραθαλάσσιο Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Μετά από δεκαετίες δόξας, συνεχίζει να βρίσκεται στην κορυφή των top κοντινών προορισμών από Αθήνα για καλοκαίρι. Απολαύστε λοιπόν το μπάνιο σας στην παραλία πίσω από το πανέμορφο δάσος του Πευκιά και στη συνέχεια κάντε τη βόλτα σας στο κέντρο της πόλης. Αν πάλι είστε λάτρεις της ησυχίας, προτιμήστε το παραθαλάσσιο χωριό της Συκιάς με την πεντακάθαρη παραλία και τα γραφικά ταβερνάκια δίπλα στο κύμα.

Tip: Το σημείο του Ξυλοκάστρου είναι στρατηγικό για εκδρομές στη γύρω περιοχή. Επιλέξτε λοιπόν ανάμεσα σε εξορμήσεις με το αυτοκίνητο όπως στα Τρίκαλα και την Ορεινή Κορινθία ή το Φενεό, την τεχνητή λίμνη Δόξα και τη λίμνη Στυμφαλία. Μπορείτε επίσης να κάνετε τη βόλτα σας στο Κιάτο ή να επισκεφθείτε την Αρχαία Κόρινθο.

3. Θεολόγος Φθιώτιδας: Βουτιές στον πανέμορφο κολπίσκο

κοντινοί προορισμοί από Αθήνα για καλοκαίρι με το αυτοκίνητο

Απόσταση: 137 χιλιόμετρα | Χρόνος διαδρομής: 1 ώρα και 30 λεπτά

Στο Θεολόγο Φθιώτιδας, μόλις μιάμιση ώρα με το αυτοκίνητο από Αθήνα, η καταπράσινη φύση σμίγει με τη θάλασσα δημιουργώντας ένα μοναδικό τοπίο. Ο οικισμός τοποθετείται πάνω σ’ ένα μεγάλο κολπίσκο, φημισμένο για τα πεντακάθαρα νερά του. Η κεντρική αμμουδερή παραλία του Θεολόγου βρίσκεται κατά μήκος του παραλιακού δρόμου, ενώ το λιμάνι της περιοχής φιλοξενεί μικρά και μεγαλύτερα πλεούμενα.

Ενδιαφέρουσες κοντινές παραλίες είναι επίσης η Βλυχάδα, η Λεκούνα, ο Αρσανάς, καθώς και η παραλία του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Μονίμων Αξιωματικών Ελληνικού Στρατού (ΟΣΜΑΕΣ).

+1. Πολύδροσος Φωκίδας: Ιδανικός καλοκαιρινός προορισμός για λάτρεις του βουνού

Απόσταση: 183 χιλιόμετρα | Χρόνος διαδρομής: 2 ώρες και 10 λεπτά

Η Πολύδροσος, ή Σουβάλα για τους πιο μυημένους, αποτελεί το κεφαλοχώρι του Δήμου Παρνασσού. Ολόκληρη η περιοχή έχει γνωρίσει σημαντική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, λόγω της μικρής της απόστασης από τα χιονοδρομικά κέντρα του Παρνασσού. Ωστόσο, το μεγάλο της πλεονέκτημα δεν είναι άλλο από την πλούσια φύση της. Το παραμυθένιο τοπίο με τα πλατάνια, τις καρυδιές, τις κερασιές και τις καστανιές, σε συνδυασμό με τον καθαρό αέρα και τη Θέα στο βουνό, αποτελούν το καλύτερο «καλοκαιρινό» σπα χαλάρωσης και ξεκούρασης.

Tip: Ταξιδεύοντας στην Πολύδροσο, αξίζει να γνωρίσετε και τα ξεχωριστά γύρω χωριά. Ξεκινήστε με το αυτοκίνητό σας από το ησυχαστήριο του Μοδίου, στη συνέχεια περάστε από την Αμφίκλεια (Δαδί) για ένα καφέ, και φτάστε ως το Παλαιοχώρι, τη Λιλαία (Μαριολάτα) και τον ορεινό Έλατο. Τέλος, για «κερασάκι στην τούρτα» αυτής της εκδρομής, επισκεφθείτε τον Επτάλοφο Φωκίδας (Πάνω Αγόριανη), ένα από τα πιο ευλογημένα χωριά της Ελλάδας, που ξεχωρίζει για τη φυσική ομορφιά και το καλό φαγητό του.

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο με προτάσεις για κοντινούς καλοκαιρινούς προορισμούς από Αθήνα;

Διαβάστε περισσότερα ενδιαφέροντα άρθρα στο NEXEN Blog

By | 2019-08-20T16:50:06+00:00 Ιούνιος 24th, 2019|News|