Χειμερινοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα

χειμερινοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα

Χειμερινοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα: ποιες είναι οι top επιλογές σας; Αν κι εσείς αναζητάτε τις καλύτερες προτάσεις για αποδράσεις με το αυτοκίνητο, τότε θα τις βρείτε στο κείμενο που ακολουθεί. Από την κοσμοπολίτικη Αράχωβα Βοιωτίας στο ατμοσφαιρικό Γύθειο Λακωνίας κι από την Ελάτη Τρικάλων έως το Λεωνίδιο Αρκαδίας, ανακαλύψτε χειμερινούς προορισμούς και θέρετρα που αξίζει να εξερευνήσετε με την παρέα σας!

Αυτοί είναι οι 5+1 top χειμερινοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα που σας προτείνουμε:

1. Τρίκαλα Κορινθίας, O #1 χειμερινός προορισμός που τα έχει όλα

Οι χειμερινοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα έχουν πρωταγωνιστή: τα Τρίκαλα Κορινθίας. Πρόκειται στην ουσία για τρείς διαφορετικούς οικισμούς: τα Κάτω Τρίκαλα που βρίσκονται στα 900 μέτρα υψόμετρο, τα Μεσαία Τρίκαλα στα 1.000 μέτρα και τα Άνω Τρίκαλα που στέκουν σκαρφαλωμένα στα 1.100 μέτρα του βουνού. Όλοι τους είναι πανέμορφοι και συνδυάζουν μοναδική φύση με βαθύ πράσινο και ατελείωτη θέα στη θάλασσα του Κορινθιακού, άπειρες επιλογές σε πολυτελή καταλύματα και σαλέ, καθώς επίσης και πολλά φημισμένα εστιατόρια και καφέ που καλύπτουν κάθε γούστο. Σε απόσταση μικρότερη των 12 χιλιομέτρων βρίσκεται το χιονοδρομικό κέντρο της Ζήρειας. Σε κάθε περίπτωση, σας προτείνουμε να κλείσετε το κατάλυμά σας αρκετό καιρό πριν, καθώς πρόκειται για μία αγαπημένη επιλογή των ταξιδιωτών του φθινοπώρου και του χειμώνα με πληρότητα που αγγίζει το 100%.

Σημείωση για τον οδηγό της παρέας: Η απόσταση Αθήνα – Τρίκαλα Κορινθίας είναι περίπου 144km και διανύεται με το αυτοκίνητο σε 1 μόλις ώρα και 45 λεπτά.

2. Δημητσάνα, ο αγαπημένος γραφικός προορισμός της Ορεινής Αρκαδίας

Η ορεινή Αρκαδία φημίζεται για τα γραφικά ορεινά χωριουδάκια της, ένα από τα οποία είναι και η Δημητσάνα. Χτισμένη σε ύψος 1000 μέτρων στο όρος Μαίναλο, πάνω από το φαράγγι του Λούσιου, προσφέρει μία αφοπλιστική θέα που κόβει την ανάσα. Το μοναδικό σκηνικό της με τα πετρόχτιστα κτίρια, τα λιθόστρωτα σοκάκια με τις γραφικές γωνιές και όλα εκείνα τα σημεία που σας προσφέρουν ονειρική θέα στον κάμπο της Μεγαλόπολης και τον συναρπαστικό Ταΰγετο θα σας μείνει σίγουρα αξέχαστο. Επιλέξτε την για να απολαύσετε μοναδικές στιγμές χαλάρωσης μαζί με την παρέα σας ή ένα ρομαντικό σαββατοκύριακο με το ταίρι σας.

Σημείωση για τον οδηγό της παρέας: Η απόσταση Αθήνα – Δημητσάνα είναι περίπου 205km και διανύεται με το αυτοκίνητο σε 2 ώρες και 30 λεπτά.

3. Αράχωβα, η Μύκονος των χειμερινών προορισμών κοντά στην Αθήνα

Όταν έρθει ο χειμώνας, το εγχώριο jetset ετοιμάζει τις βαλίτσες του και φεύγει για Αράχωβα! Σκαρφαλωμένη στη ράχη του Παρνασσού, στα 950 μέτρα υψόμετρο, σας περιμένει για να σας μυήσει στις ομορφιές και τα μυστικά της. Η τεράστια φήμη της έχει ως βάση το χιονοδρομικό της κέντρο, το μεγαλύτερο της Ελλάδας. Ωστόσο, με τα χρόνια άρχισε να διευρύνει το κοινό της, φιλοξενώντας όχι μόνο τους λάτρεις των χειμερινών σπορ, αλλά και κοσμικούς, νεανικές παρέες, ζευγάρια και ανθρώπους που θέλουν να απολαύσουν τη χειμερινή φύση, τα εστιατόρια, καθώς επίσης και τα διάσημα bar και club της.

Σημείωση για τον οδηγό της παρέας: Η απόσταση Αθήνα – Αράχωβα είναι περίπου 169km και διανύεται με το αυτοκίνητο σε 2 ώρες και 15 λεπτά.

4. Πήλιο, το μαγικό βουνό

Δεν είναι τυχαίο που μέχρι και οι 12 θεοί του Ολύμπου είχαν επιλέξει το Πήλιο ως θερινή τους κατοικία. Ένα Σαββατοκύριακο δεν είναι αρκετό για να το χορτάσετε, είναι όμως αρκετό, για να το αγαπήσετε για μια ζωή. Αυτός ο μαγευτικός τόπος συνδυάζει όλα όσα ονειρεύεστε: καταπράσινη φύση, χιονοδρομικό κέντρο στη θέση Αγριόλευκες, παραδεισένιες παραλίες με καταπράσινα νερά, αλλά και μερικά από τα πιο όμορφα παραδοσιακά χωριά της Ελλάδας όπως η Μακρυνίτσα, η Πορταριά και η Τσαγκαράδα. Κάθε ένα από αυτά αποτελεί και το τέλειο καταφύγιο από την καθημερινότητα της χειμερινής περιόδου

Σημείωση για τον οδηγό της παρέας: Η απόσταση Αθήνα – Πήλιο είναι περίπου 319km και διανύεται με το αυτοκίνητο σε 3 ώρες και 15 λεπτά.

5. Τρίκαλα Θεσσαλίας, η ιδανική επιλογή για ένα αξέχαστο χειμερινό city break

χειμερινοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα

Ποιος είπε ότι οι χειμερινοί προορισμού κοντά στην Αθήνα που αξίζει να επισκεφθείτε είναι μόνο χωριά ή κωμοπόλεις; Πλέον, το «city break» ή αλλιώς «τουρισμός των πόλεων» αποτελεί μια νέα ανερχόμενη τάση για όσους δε μπορούν να αποχωριστούν τα αστικά vibes. Η πόλη που σας προτείνουμε να επισκεφθείτε δεν είναι άλλη από τα μαγευτικά Τρίκαλα Θεσσαλίας με το στολίδι τους, το Ληθαίο ποταμό. Πρόκειται για τη γενέτειρα του Βασίλη Τσιτσάνη και του τσίπουρου, η οποία ενδείκνυται για μία άκρως αναζωογονητική εκδρομή με το αυτοκίνητο. Αποτελούν δε το ιδανικό ορμητήριό σας για να εξερευνήσετε το Θεσσαλικό κάμπο και να πραγματοποιήσετε αξέχαστες αποδράσεις στην Καλαμπάκα και τα Μετέωρα, την Ελάτη, το Περτούλι, την Πύλη και το Νεραϊδοχώρι ή την διπλανή Καρδίτσα. Φυσικά, τα Τρίκαλα είναι και ο ιδανικός προορισμός για Χριστούγεννα, καθώς εδώ βρίσκεται το ομορφότερο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, ο Μύλος των Ξωτικών!

Σημείωση για τον οδηγό της παρέας: Η απόσταση Αθήνα – Τρίκαλα Θεσσαλίας είναι περίπου 334km και διανύεται με το αυτοκίνητο σε λιγότερο από 4 ώρες.

+1. Μονεμβασιά, η ατμοσφαιρική καστροπολιτεία δίπλα στη θάλασσα

Μονεμβασιά ή μήπως Γιβραλτάρ της Ανατολής; Όπως και να την πείτε, είναι σίγουρα ένας από τους χειμερινούς προορισμούς κοντά στην Αθήνα που αξίζει να εξερευνήσετε. Καθώς περπατάτε στα σοκάκια της βυζαντινής καστροπολιτείας, θα ακούτε τα άγρια κύματα της θάλασσας να χτυπάνε πάνω στο βράχο. Μέσα στο κάστρο θα βρείτε ξενώνες και δωμάτια, καθώς και εστιατόρια για κάθε γούστο. Γύρω από τη Μονεμβασιά υπάρχουν αρκετά πανέμορφα χωριά που αξίζει να επισκεφθείτε όπως ο παραδοσιακός οικισμών των Βελιών, η Συκιά με το πανέμορφο δάσος της που προσφέρεται για πεζοπορία, καθώς και τα Τάλαντα με τον παραδοσιακό νερόμυλο Πριν πάρετε τον δρόμο της επιστροφής για Αθήνα, μην ξεχάσετε να φορτώσετε στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου σας ένα τενεκέ από ντόπιο λάδι, ένα από τα καλύτερα στην Ελλάδα.

Σημείωση για τον οδηγό της παρέας: Η απόσταση Αθήνα – Μονεμβασιά είναι περίπου 322km και διανύεται με το αυτοκίνητο σε λιγότερο από 4 ώρες.

Απολαύστε χειμερινές εκδρομές κοντά στην Αθήνα με απόλυτη ασφάλεια!

Όποιον χειμερινό προορισμό κοντά στην Αθήνα και αν επιλέξετε, είναι σημαντικό να φτάσετε σε αυτόν με απόλυτη ασφάλεια. Πριν λοιπόν από το ταξίδι σας με το αυτοκίνητο, μην παραλείψετε να κάνετε έναν ενδελεχή έλεγχο στα λάδια και κυρίως στα ελαστικά του, τον βασικό παράγοντα οδικής ασφάλειας.  Αν πάλι το αυτοκίνητό σας χρειάζεται οπωσδήποτε καινούργια ελαστικά, τότε μπορείτε να συμβουλευτείτε τον κοντινότερό σας συνεργάτη NEXEN για το ποια είναι εκείνα που θα καλύψουν καλύτερα τις ανάγκες σας. Σε κάθε περίπτωση, η σωστή επιλογή και συντήρηση του ελαστικού μπορεί να σώσει ζωές, ειδικά την περίοδο του χειμώνα όπου οι βροχές, τα χιόνια και ο παγετός αυξάνουν τις απαιτήσεις σε πρόσφυση και κρατήματα.

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο: «Χειμερινοί προορισμοί κοντά στην Αθήνα»;

Διαβάστε περισσότερα ενδιαφέροντα κείμενα στο NEXEN Blog.

 

 

NEXEN TIRE

Επίσημος εισαγωγέας – αντιπρόσωπος: Δ. Φραγκουλόπουλος Ε.Π.Ε.

21ο χλμ. Λ. Μαραθώνος, Πικέρμι

+30 2 100 1000 90

Ακολουθήστε τη NEXEN TIRE σε Facebook & Instagram.

By | 2022-01-04T17:08:31+00:00 Ιανουάριος 4th, 2022|News|