Ταξίδι με αυτοκίνητο: 8+1  βήματα για σωστή προετοιμασία

ταξίδι με αυτοκίνητο

Ετοιμάζεστε για καλοκαιρινό ταξίδι με αυτοκίνητο; Αν η απάντησή σας στο ερώτημα αυτό είναι θετική, τότε ας πάμε στις αμέσως επόμενες ερωτήσεις που πρέπει να απαντηθούν. Είναι έτοιμο το αυτοκίνητό σας για να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός ταξιδιού; Η NEXEN, συγκέντρωσε για σας τα 8+1 βήματα για να προετοιμάσετε σωστά ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο.

1. Το τακτικό service του αυτοκινήτου

Το αυτοκίνητό σας έχει πραγματοποιήσει το απαραίτητο service πριν το ταξίδι; Κάθε αυτοκίνητο πρέπει να περνά από το συνεργείο του έμπιστου μηχανικού σας, τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, για ένα τακτικό έλεγχο. Αν λοιπόν δεν έχετε μεριμνήσει γι’ αυτό, τότε καλύτερα να το κάνετε!

2. Έλεγχος κλιματιστικού

Μία φορά το χρόνο, είναι επίσης σημαντικό να ελέγχετε και το κλιματιστικό σύστημα του αυτοκινήτου σας. Ελέγξτε την ποσότητα του ψυκτικού υγρού, συμπληρώνοντας όσο χρειάζεται. Ο τακτικός καθαρισμός του κλιματιστικού ή η αλλαγή φίλτρου, εξασφαλίζει μία καλύτερη ατμόσφαιρα στην καμπίνα των επιβατών.

3. Έλεγχος ελαστικών του αυτοκινήτου πριν το ταξίδι

Ετοιμάζεστε για ταξίδι με το αυτοκίνητο χωρίς να έχετε ελέγξει τα ελαστικά σας; Αυτό αποκλείεται! Ο έλεγχός τους είναι ζήτημα πρωταρχικής σημασίας για την οδική σας ασφάλεια. Ελέγξτε την πίεσή τους και κάντε και ένα check του ελαστικού της ρεζέρβας.

Tip: Η σωστή πίεση των ελαστικών σας αναγράφεται στο βιβλίο χρήσης του αυτοκινήτου σας.

4. Φόρτωση αποσκευών για το ταξίδι

Εδώ να θυμάστε το βασικό κανόνα: Οι μεγάλες και βαριές αποσκευές πάνε πάντα στο κάτω μέρος του πορτπαγκάζ, ενώ οι μικρές και ελαφριές πάνω. Σε κάθε περίπτωση, το ύψος των αποσκευών δεν πρέπει να ξεπερνά αυτό της πλάτης των πίσω καθισμάτων, έτσι ώστε να μην εμποδίζεται η ορατότητα του οδηγού.

Tip: Αν χρειάζεστε περισσότερο χώρο αποσκευών, προσθέστε μία σχάρα στην οροφή του αυτοκινήτου. Επιλέξτε σχάρα σχεδιασμένη για το δικό σας μοντέλο, η οποία να πληροί όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις ασφαλείας.

5. Ρυμούλκηση τροχόσπιτου, τρέιλερ ή μπαγκαζιέρας

Είτε πρόκειται για μεταφορά τροχόσπιτου είτε για απλή μπαγκαζιέρα, πρέπει πρώτα να έχετε εξασφαλίσει άδεια ρυμούλκησης από την περιφέρεια. Πριν τη μεταφορά, ενημερώστε την ασφαλιστική σας εταιρεία, έτσι ώστε σε περίπτωση ατυχήματος να έχετε τις απαραίτητες καλύψεις.

6. Προστασία του αυτοκινήτου από τον ήλιο

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ακόμα και λίγα λεπτά παραμονής του αυτοκινήτου κάτω από τον ήλιο αρκούν για να προκαλέσουν μία αποπνικτική ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του. Γι’ αυτό προμηθευτείτε την απαραίτητη ηλιοπροστασία που θα κρατήσει χαμηλά τη θερμοκρασία του.

Tip: Για ακόμα πιο αποτελεσματική προστασία, τοποθετήστε αντιηλιακές μεμβράνες οι οποίες προστατεύουν τους επιβάτες από τον ήλιο.

7. Μεταφορά αυτοκινήτου με πλοίο

Το αυτοκίνητο στο πλοίο δεν πρέπει να έχει ενεργοποιημένο το συναγερμό, καθώς τυχόν αναταράξεις της θάλασσας ενδέχεται να τον θέσουν σε άσκοπη λειτουργία.

8. Ταξίδι με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο

Πολλοί από εμάς επιλέγουν να πραγματοποιήσουν το ταξίδι τους με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο. Σε περίπτωση μιας τέτοιας επιλογής, φροντίστε για 2 σημαντικά πράγματα: αφενός να καταγράψετε την κατάσταση στην οποία το παραλάβετε αφετέρου να είστε καλυμμένοι από την ασφάλεια αυτοκινήτου σε περίπτωση έκτακτου γεγονότος.

+1.    Ταξίδι με αυτοκίνητο στο εξωτερικό

Στην περίπτωση που ταξιδέψετε με αυτοκίνητο στο εξωτερικό, τότε είναι σημαντικό να έχετε προετοιμαστεί πλήρως. Φροντίστε έτσι ώστε να διαθέτετε όλα τα απαραίτητα, ειδικά αν πρόκειται για οδήγηση σε χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κάντε την έρευνά σας για τη χώρα όπου θα ταξιδέψετε, έχοντας μαζί σας τους απαραίτητους χάρτες και όλα τα νούμερα έκτακτης ανάγκης που τυχόν θα χρειαστείτε. Για περισσότερες πληροφορίες για το θέμα, απευθυνθείτε στην ασφαλιστική σας εταιρεία.

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο «Ταξίδι με αυτοκίνητο: 8 βήματα για σωστή προετοιμασία»

Διαβάστε περισσότερα ενδιαφέροντα άρθρα στο NEXEN Blog

By | 2019-08-20T16:49:44+00:00 Ιούνιος 24th, 2019|News|