Μωρό στο αυτοκίνητο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

μωρό στο αυτοκίνητο

Μωρό στο αυτοκίνητο ή αλλιώς… baby on board, το νέο δεδομένο που αλλάζει τις μετακινήσεις σας εντός και εκτός πόλης. Ως νέοι ή μελλοντικοί γονείς, θα έχετε σίγουρα μία σειρά ερωτήσεων και αποριών, όπως για παράδειγμα αν είναι εύκολες οι μετακινήσεις με το μωρό, ή τι πρέπει να προσέξετε, έτσι ώστε να μετακινείστε με απόλυτη ασφάλεια. Για να σας βοηθήσομε, συγκεντρώσαμε για σας όλα εκείνα τα tips που πιστεύουμε ότι θα σας διευκολύνουν. Ανακαλύψτε τα στο κείμενο που επιμεληθήκαμε.

Μωρό στο αυτοκίνητο: 10+1 πολύτιμα tips

1. Ξεκινήστε επιλέγοντας το κατάλληλο βρεφικό κάθισμα

Το βρεφικό κάθισμα του μικρού σας αγγέλου είναι ένα από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να προμηθευτείτε. Θα το χρειαστείτε από τη στιγμή που θα βγείτε από το μαιευτήριο. Ο λόγος; Μα φυσικά χωρίς αυτό, μωρό στο αυτοκίνητο δε μπορεί και δεν επιτρέπεται να μπει.

2. Φροντίζετε πάντα για την ορθή χρήση του παιδικού καθίσματος

Ένα βρεφικό κάθισμα δεν εξασφαλίζει από μόνο του την ασφάλεια του μωρού σας, εάν δεν το χρησιμοποιείτε και σωστά. Είναι σημαντικό να το τοποθετείτε πάντα στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, εφαρμόζοντας όλους τους κανόνες ορθής χρήσης.

3. Πάρτε μαζί σας μία τσάντα – αλλαξιέρα με όλα τα απαραίτητα

Αυτή η τσάντα είναι γνωστή και ως… τσάντα πρώτων βοηθειών για το μωρό στο αυτοκίνητο. Μεταξύ άλλων, πρέπει να περιέχει: πάνες, μωρομάντηλα, κρέμα/αλοιφή για βρέφη, χαρτί για την αλλαξιέρα πάνας, πιπίλα και σαλιάρα. Μην ξεχάσετε και μερικές άδειες σακούλες στις οποίες θα τοποθετείτε τις λερωμένες πάνες.

4. Κρατήστε το μωρό απασχολημένο κατά την διάρκεια της διαδρομής

Εξασφαλίστε εκ των προτέρων την δημιουργική απασχόληση για το μωρό στο αυτοκίνητο με διάφορα μαλακά παιχνίδια. Εάν μάλιστα κάποιος βρίσκεται στη θέση του συνοδηγού, μπορεί να του διαβάζει παραμύθια, να του μιλάει ή και να του τραγουδάει τα αγαπημένα του τραγούδια.

5. Βάλτε σκίαστρα στα παράθυρα

Μήπως έχει ήλιο και θέλετε να προστατεύσετε το μικρό σας από τις ακτίνες του; Τοποθετήστε ειδικά σκίαστρα που στερεώνονται πανεύκολα στα παράθυρα του αυτοκινήτου. Επιπλέον, μειώνουν τη ζέστη στη καμπίνα, δημιουργώντας ένα ιδανικό περιβάλλον για το μωρό στο αυτοκίνητο.

6. Μην αφήνετε ποτέ μόνο του το μωρό στο αυτοκίνητο

Αποφύγετε να το κάνετε, ακόμα και αν πρόκειται να λείψετε για ελάχιστο χρόνο. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, το αυτοκίνητο ανεβάζει πολύ υψηλή θερμοκρασία μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Έτσι, οι συνθήκες ζέστης γίνονται αφόρητες για το μωρό.

7. Βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητο διαθέτει σετ εκτάκτου ανάγκης

Πλέον, ως υπεύθυνοι γονείς, αναλαμβάνετε την φροντίδα μιας νέας ζωής, ακόμα και σε έκτακτες συνθήκες. Γι’ αυτό, σε περίπτωση ατυχήματος με το αυτοκίνητο, είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχετε προμηθευτεί πυροσβεστήρα, φαρμακείο, τρίγωνο και ανακλαστικό γιλέκο. Αν χρειαστεί να ακινητοποιήσετε το αυτοκίνητο λόγω βλάβης, φροντίστε ώστε το μωρό να βρίσκεται σε ασφαλές σημείο.

8. Κάνετε συχνές στάσεις σε περίπτωση μεγάλου ταξιδιού

Στην περίπτωση που ετοιμάζεστε για ταξίδι με το μωρό στο αυτοκίνητο, είναι σημαντικό να προγραμματίζετε στάσεις τουλάχιστον κάθε δυο ώρες. Εάν μάλιστα το μωράκι σας έχει μεγαλώσει, καλό είναι να το βγάζετε από το καθισματάκι, έτσι ώστε να περπατάει και να ξεμουδιάζει.

9. Κρατάτε κλειδωμένες πόρτες και κλειστά παράθυρα

Οι πίσω πόρτες του αυτοκινήτου σας πρέπει πάντα να είναι ασφαλισμένες και να ανοίγουν μόνο από έξω. Επιπλέον, τα παράθυρα πρέπει να είναι πάντα κλειστά. Έτσι, θα είστε 100% σίγουροι για την ασφάλεια του μωρού σας.

10. Τηρείτε πάντα τους κανόνες οδικής ασφάλειας

Μπορεί να μοιάζει αυτονόητο, αλλά επιτρέψτε μας να σας θυμίσουμε ότι η τήρηση των κανόνων οδικής ασφάλειας αποτελεί στάση ζωής. Μην ξεχνάτε να φοράτε ζώνη, να τηρείτε τα όρια ασφαλείας και να σέβεστε τους πεζούς. Σε κάθε περίπτωση, η οδική συμπεριφορά σας, ειδικά σε θέματα ασφάλειας, αποτελεί κομβικό σημείο τόσο στην προστασία των παιδιών, όσο και στην διαπαιδαγώγησή τους.

+1.  Ελέγχετε τακτικά τα ελαστικά του αυτοκινήτου

Τα ελαστικά αυτοκινήτου αναλαμβάνουν να «σηκώσουν» όλο το βάρος του στον δρόμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να ελέγχετε τακτικά την πίεσή τους. Στην περίπτωση που πέφτει ανά τακτικά διαστήματα, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε έναν έμπιστο συνεργάτη ελαστικών από το δίκτυο της ΝΕΧΕΝ. Έτσι, θα αποκτήσετε μία πλήρη εικόνα για την κατάστασή τους.

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Μωρό στο αυτοκίνητο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε»;

Διαβάστε περισσότερα ενδιαφέροντα κείμενα στο NEXEN Blog.

 

 

 

 

 

NEXEN TIRE

Επίσημος εισαγωγέας – αντιπρόσωπος: Δ. Φραγκουλόπουλος Ε.Π.Ε.

21ο χλμ. Λ. Μαραθώνος, Πικέρμι

+30 210 6039622

Ακολουθήστε τη NEXEN TIRE σε Facebook & Instagram.

By | 2022-01-04T16:42:50+00:00 Αύγουστος 16th, 2021|News|