3+1 κοντινές αποδράσεις από Θεσσαλονίκη με αυτοκίνητο για το καλοκαίρι

Ποιες είναι οι 3+1 top κοντινές αποδράσεις από Θεσσαλονίκη με αυτοκίνητο για το καλοκαίρι; Για σας που αναζητάτε μερικές μέρες χαλάρωσης έξω από την πόλη, τότε δεν έχετε παρά να απολαύσετε μία καλοκαιρινή εκδρομή με το αυτοκίνητο, πάντα μαζί με την αγαπημένη σας παρέα. Ανακαλύψτε τον κοντινό προορισμό που σας ταιριάζει μέσα από τις top επιλογές που σας προτείνουμε.

1. Λουτρά Πόζαρ: Πηγή αστείρευτης χαλάρωσης

κοντινες αποδρασεις απο θεσσαλονικη με αυτοκινητο

Απόσταση: 117 χιλιόμετρα | Χρόνος διαδρομής: 1 ώρα και 40 λεπτά

Τα Λουτρά Πόζαρ στο Λουτράκι Αριδαίας στην Πέλλα αποτελούν μία από τις πιο αγαπημένες κοντινές αποδράσεις από Θεσσαλονίκη με το αυτοκίνητο. Οι επισκέπτες τους μπορούν να απολαύσουν το μπάνιο τους στους εξωτερικούς φυσικούς καταρράκτες από ιαματικό νερό, γεμίζοντας σώμα και πνεύμα με υγεία και ευεξία.

Η περιοχή της Λουτρόπολης Λουτρών αποτελεί μια όαση δροσιάς 365 μέρες το χρόνο με τις εγκαταστάσεις της να καλύπτουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Πισίνες, σπα, τεχνητοί καταρράκτες, εστιατόρια και μπαρ συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό χαλάρωσης για κάθε ηλικία

2. Καβάλα, η γαλάζια πόλη

κοντινες αποδρασεις απο θεσσαλονικη με αυτοκινητο

Απόσταση: 153 χιλιόμετρα | Χρόνος διαδρομής: 1 ώρα και 40 λεπτά

Ιδανικός προορισμός για απόδραση με το αυτοκίνητο όλες τις εποχές του χρόνου, η πανέμορφη Καβάλα θα σας αποζημιώσει με τις κρυστάλλινες ακτές της, τα σπουδαία μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς, την ονειρική θέα και τις χαλαρές βόλτες στο λιμάνι.

Στην Καβάλα, η ακτογραμμή ξεκινά από το κέντρο της πόλης και εκτείνεται 80 χιλιόμετρα δυτικά και ανατολικά της. Μεταξύ των top παραλιών της συγκαταλέγονται οι: Κεραμωτή, Καλαμίτσα, Μπάτης, Περιγιάλλι, Ραψάνι, Αμμόλοφοι, Νέα Ηρακλείτσα και Νέα Πέραμος.

Φυσικά, μην παραλείψετε να επισκεφθείτε και τον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων, μία περιοχή που συνδέεται με προσωπικότητες και γεγονότα που διαμόρφωσαν τον δυτικό πολιτισμό.

3. Ξάνθη, το “κόσμημα” της Θράκης

κοντινες αποδρασεις απο θεσσαλονικη με αυτοκινητο

Απόσταση: 205 χιλιόμετρα | Χρόνος διαδρομής: 2 ώρες

Μία σύγχρονη πόλη με έντονο ιστορικό και πολιτιστικό παρελθόν που διατηρείται ζωντανό στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης. Φτάνοντας στην Ξάνθη, αφήστε το αυτοκίνητό σας λίγο έξω από την Παλιά Πόλη και απολαύστε ένα καλοκαιρινό περίπατο ανάμεσα στα πέτρινα καλντερίμια και τα εντυπωσιακά αρχοντικά της.

Συνδυάστε την εκδρομή σας στην Ξάνθη με εξορμήσεις στα φυσικά αξιοθέατα της περιοχής όπως ο ποταμός Νέστος, το απόκοσμο τοπίο του Πόρτου Λάγος καθώς και τα ιστορικά Άβδηρα που αποτελούν πατρίδα του Δημόκριτου. Επισκεφθείτε επίσης τον καταρράκτη Λειβαδίτη, το μεγαλύτερο καταρράκτη των Βαλκανίων σε ό,τι έχει να κάνει με την ορμή και τον όγκο νερού που πέφτει.

+1. Θάσος, το «σμαραγδένιο νησί» του Αιγαίου

κοντινες αποδρασεις απο θεσσαλονικη με αυτοκινητο

Απόσταση: 198 χιλιόμετρα | Χρόνος διαδρομής: 2 ώρες (συν μισή ώρα με το πλοίο)

Αυτό το νησί βρίσκεται τόσο κοντά στη στεριά που το ταξίδι του γίνεται κυρίως με το αυτοκίνητο. Πρόκειται για έναν μοναδικής φυσικής ομορφιάς προορισμό που συνδυάζει θάλασσα και βουνό, απέραντη βλάστηση και παραλίες που παρόμοιές της δεν έχετε ξανασυναντήσει. Γι’ αυτό, εδώ και δεκαετίες, αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς τόσο των κατοίκων της Βόρειας Ελλάδας όσο των Βαλκανίων και της Τουρκίας.

Tip: Οι προφανείς θησαυροί της Θάσου είναι οι παραλίες της όπως η Σαλιάρα, ο Ατσπάς, η Αλυκή, η Χρυσή Άμμος και ο Παράδεισος. Ωστόσο, οι κρυμμένοι της θησαυροί δεν είναι άλλοι από τα πανέμορφα χωριά της δίπλα στη θάλασσα ή στην ενδοχώρα όπως τα Λιμενάρια, οι Μαριές, η Καλλιράχη, ο Θεολόγος, το Κάστρο, το Καζαβίτι, τα Κοίνυρα και η Παναγία Ποταμιά!

Σας άρεσε το νέο μας άρθρο με προτάσεις για κοντινούς αποδράσεις από Θεσσαλονίκη με αυτοκίνητο;

Διαβάστε περισσότερα ενδιαφέροντα άρθρα στο NEXEN Blog

By | 2019-08-20T16:50:26+00:00 Μάιος 24th, 2019|News|