Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Όλες οι πληροφορίες που χρειάζεστε για την αγορά τους

ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα (electric cars), η νέα τάξη πραγμάτων στην αυτοκίνηση είναι ήδη εδώ και αναμένεται να κυριαρχήσει πλήρως μέσα στα επόμενα χρόνια. Ήδη, οι περισσότεροι κατασκευαστές προχωρούν σταδιακά στη μετατροπή της γκάμας των επιβατικών τους μοντέλων σε ηλεκτρικά, στοχεύοντας στη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα. Ποια είναι όμως όλα τα πλεονεκτήματά αυτού του τύπου οχημάτων και για ποιους λόγους αξίζει να τα επιλέξετε για τις καθημερινές σας μετακινήσεις; Μάθετε όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε πριν προχωρήσετε στην αγορά του δικού σας, μέσα από το κείμενο που ετοιμάσαμε για σας.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τα πλεονεκτήματά τους

Οι λόγοι για να προτιμήσετε ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πολλοί και σημαντικοί. Ανάμεσα σε αυτούς που τα κάνουν να ξεχωρίζουν περιλαμβάνονται:

1. Οι υψηλές επιδόσεις τους

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν καλύτερες επιδόσεις από τα συμβατικά αυτοκίνητα, τόσο στην εκκίνηση όσο και στην τελική ταχύτητα. Οι επιδόσεις τους δε συγκρίνονται μόνο με ακριβά sport αυτοκίνητα ή και τα supercars. Για το λόγο αυτό, τα μοναδικά ελαστικά που μπορούν να φορέσουν ανήκουν στην κατηγορία των υπερυψηλών επιδόσεων.

2. Η μέγιστη άνεση

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν παράγουν σχεδόν κανένα θόρυβο, προσφέροντας στον οδηγό και τους επιβάτες τους ένα χαλαρωτικό περιβάλλον και μειώνοντας σημαντικά το άγχος της οδήγησης. Πρέπει πάντα να συνοδεύονται και από ελαστικά αντίστοιχα χαμηλού θορύβου.

3. Η φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο σπίτι

Φυσικά, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δε χρειάζονται τακτικό ανεφοδιασμό καυσίμων. Η φόρτιση της μπαταρίας τους μπορεί να πραγματοποιηθεί εύκολα και γρήγορα είτε από μία οικιακή πρίζα είτε στους σταθμούς γρήγορης φόρτισης που αυξάνονται συνεχώς τόσο στην Αττική όσο και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ο χρόνος φόρτισης των μπαταριών ηλεκτρικού αυτοκινήτου διαφέρει ανάλογα με τον τύπο της μπαταρίας και τον τρόπο σύνδεσης με το δίκτυο ηλεκτρισμού.

4. Η υψηλή αυτονομία

Τα ηλεκτρικά οχήματα νέας γενιάς που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά διαθέτουν αυτονομία που κυμαίνεται από 300 έως και 400 χιλιόμετρα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 600, σύμφωνα με τις μετρήσεις που βασίζονται στο νέο πρωτόκολλο δοκιμών WLTP (Worldwide Harmonized Light Vehicles Test Procedure). Φυσικά, η αυτονομία επηρεάζεται και από άλλους παράγοντες όπως ο τρόπος οδήγησης και τα ελαστικά τους.

5. Η εξοικονόμηση χρημάτων

Παρά το αυξημένο κόστος αρχικής τους απόκτησης, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα όχι μόνο πραγματοποιούν την απόσβεσή τους σε βάθος χρόνο, αλλά αποδεικνύονται και πιο οικονομικά. Οι τιμές για τη φόρτισή τους είναι ασύγκριτα χαμηλότερες από αυτές τις βενζίνης, προσφέροντας εξαιρετικά χαμηλό κόστος μετακινήσεων. Επιπλέον, τα έξοδά του service και της συντήρησής τους είναι σημαντικά μειωμένα, καθώς δεν διαθέτουν φίλτρα, μπουζί και ιμάντες.

+1. Η πρόσβαση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε ειδικές ζώνες μετακινήσεων

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα σας εξασφαλίζουν καθημερινή ελεύθερη πρόσβαση στο Δακτύλιο της Αθήνας, καθώς και δωρεάν στάθμευση σε σημεία ελεγχόμενης στάθμευσης των Δήμων σε όλη την Ελλάδα. Μάλιστα, με την εφαρμογή της κοινοτικής οδηγίας, τα επόμενα χρόνια αναμένεται να μας εξασφαλίζουν πρόσβαση και σε ειδικές ζώνες περιοχών όπου θα επιτρέπονται μόνο οχήματα με χαμηλές ή μηδενικές εκπομπές ρύπων. Πρόκειται για ένα μέτρο που ήδη εφαρμόζεται με επιτυχία σε περισσότερες από 200 πόλεις χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και η Σουηδία.

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τα ελαστικά τους: Ένα ξεχωριστό κεφάλαιο

Σε αντίθεση με τα συμβατικά αυτοκίνητα, τα ηλεκτρικά χρησιμοποιούν αποκλειστικά ελαστικά κορυφαίων προδιαγραφών, με υψηλούς δείκτες απόδοσης, αντοχής και άνεσης. Κατ’ αρχάς, οι υψηλές τους επιδόσεις απαιτούν ελαστικά που να μπορούν να ανταποκριθούν σε αυτές τόσο στο στεγνό όσο και στο βρεγμένο οδόστρωμα. Το δε αυξημένο βάρος τους, λόγω της προσθήκης της μονάδας EV, χρειάζεται να υποστηριχθεί από ελαστικά με ισχυρά πλευρικά τοιχώματα που αντέχουν στην πίεση. Φυσικά, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι αθόρυβα και είναι σημαντικό να συνδυάζονται από ελαστικά χαμηλού θορύβου. Στην περίπτωση που επιλέξετε κάποιο άλλο απλό ελαστικό, τότε σύντομα ενδέχεται να χρειαστεί αλλαγή του, καθώς δε θα πληροί τις προϋποθέσεις, μα πάνω από όλα ούτε και την ασφάλεια που απαιτείται όταν οδηγείτε το ηλεκτρικό όχημά σας.

Ν’ FERA Sport, η ιδανική επιλογή ελαστικών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Τα N’ FERA Sport, τα νέα ελαστικά υπερυψηλών επιδόσεων της NEXEN, αποτελούν την ιδανική επιλογή για ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Διαθέτουν τρία κεντρικά μπλοκ και μπλοκ ώμου με βελτιωμένο σχεδιασμό που βοηθούν το πέλμα να παραμείνει σε επαφή με τον δρόμο για καλύτερη πρόσφυση. Επιπλέον, η ευρυμήκης διαμήκης αυλάκωσή τους εξασφαλίζει βέλτιστη απόδοση και ελάχιστο θόρυβο. Μάλιστα, κατέκτησαν την 1η θέση στις δοκιμές θορύβου του γνωστού περιοδικού AutoBild, σημειώνοντας θόρυβο διέλευσης μόλις 66,6 dB. Σύμφωνα με τον Travis Kang, Διευθύνοντα Σύμβουλο της Nexen Tire, «η εταιρεία μας είχε την τιμή να ξεπεράσει κάθε ανταγωνιστή στις δοκιμές θορύβου, τη στιγμή που οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν ενισχύσει τις απαιτήσεις χαμηλού θορύβου, υπογραμμίζοντας τη σημασία της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας με την ανάπτυξη των ηλεκτρικών οχημάτων».

Για περισσότερες πληροφορίες για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τα κατάλληλα ελαστικά για τις ανάγκες τους, επικοινωνήστε σήμερα με τον κοντινότερό σας έμπιστο συνεργάτη NEXEN σε όλη την Ελλάδα.

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο «Ηλεκτρικά αυτοκίνητα: Όλες οι πληροφορίες που χρειάζεστε για την αγορά τους»;

Διαβάστε περισσότερα ενδιαφέροντα κείμενα στο NEXEN Blog.

 

NEXEN TIRE

Επίσημος εισαγωγέας – αντιπρόσωπος: Δ. Φραγκουλόπουλος Ε.Π.Ε.

21ο χλμ. Λ. Μαραθώνος, Πικέρμι

+30 210 6039622

Ακολουθήστε τη NEXEN TIRE σε Facebook & Instagram.

By | 2022-01-04T17:46:40+00:00 Ιούνιος 4th, 2021|News|