Ελαστικά μεταχειρισμένα ή καινούργια;

ελαστικά μεταχειρισμένα

Ελαστικά μεταχειρισμένα ή καινούργια; Πρόκειται για ένα δίλημμα που δε θα έπρεπε καν να υφίσταται. Ωστόσο, είναι υπαρκτό και αφορά αρκετούς price sensitive οδηγούς οι οποίοι αναζητούν λύσεις χαμηλού κόστους ή έκτακτης ανάγκης, όπως για παράδειγμα να αντικαταστήσουν ένα ελαστικό που έχει κλατάρει. Στην πραγματικότητα όμως, μία τέτοια επιλογή δεν είναι τόσο σοφή και συμφέρουσα όσο φαίνεται, ούτε σε επίπεδο χρημάτων ούτε σε όρους οδικής ασφάλειας. Στο κείμενο που ακολουθεί, συγκεντρώσαμε όλους εκείνους τους λόγους για τους οποίους είναι σημαντικό να προτιμούμε λύσεις καινούργιων ελαστικών αντί για χρησιμοποιημένων.

Ελαστικά μεταχειρισμένα vs νέα: Τα 4+1 σημεία όπου υστερούν

1. Παρουσιάζουν μικρές ή και μεγαλύτερες φθορές

Ελαστικά μεταχειρισμένα χωρίς φθορά δεν υπάρχουν. Λόγω της χρήσης τους, είναι πιθανό να παρουσιάζουν μικρές ή και μεγαλύτερες φθορές στο πέλμα ή στα πλαϊνά. Επίσης, ενδέχεται κατά την διάρκεια ζωής τους να έχουν εμφανίσει κλαταρίσματα, ιδίως κατά τη χρήση τους σε υψηλές ταχύτητες.

2. Έχουν αποθηκευτεί σε σωστές συνθήκες;

Όλα τα ελαστικά, νέα ή μεταχειρισμένα, πρέπει πάντα να αποθηκεύονται επικλινώς, μέσα σε αποθήκη με σταθερή φυσιολογική θερμοκρασία. Μόνο έτσι, μπορούν να διατηρήσουν αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά τους και την υψηλή τους απόδοση. Για ένα χρησιμοποιημένο λάστιχο όμως, αυτό είναι αμφίβολο να το γνωρίζουμε.

3. Απαιτούν εξονυχιστικό έλεγχο από έμπιστο ειδικό

Ο έλεγχος της ποιότητας των μεταχειρισμένων ελαστικών αποτελεί δύσκολη εξίσωση. Ένα άπειρο μάτι είναι δύσκολο να εντοπίσει όλα τα σημεία φθοράς τους. Αντίθετα, τα ολοκαίνουργια ελαστικά είναι αυτό που λέμε «του κουτιού», δηλαδή άφθαρτα και αξιόπιστα.

4. Δεν προσφέρουν σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων σε βάθος χρόνου

Σε πρώτη ανάγνωση, τα μεταχειρισμένα ελαστικά φαίνονται πιο οικονομικά από τα καινούργια, καθώς η αξία της απόκτησής τους είναι αισθητά μικρότερη. Ωστόσο, σε σύγκριση με τα καινούργια, διαθέτουν μικρότερη διάρκεια ζωής. Έτσι, αν υπολογίσουμε την αξία τους ρεαλιστικά με βάση την χιλιομετρική τους απόδοση, τότε η αγορά τους γίνεται λιγότερο συμφέρουσα.

+1.  Ελαστικά μεταχειρισμένα εκτός εγγύησης

Όλα τα νέα ελαστικά της αγοράς, όπως οι κορυφαίες προτάσεις της NEXEN, προσφέρονται με εγγύηση καλής λειτουργίας, καθώς και με δυνατότητα αντικατάστασης σε περίπτωση που κάτι προκύψει. Αυτό όμως δεν ισχύει και για ελαστικά που είναι μεταχειρισμένα, καθώς ο χρόνος που καλύπτονται από εγγύηση είτε έχει παρέλθει είτε είναι περιορισμένος.

Προτιμήστε νέα αντί για μεταχειρισμένα ελαστικά

Με τα ελαστικά δεν πρέπει να «παίζουμε», καθώς είναι τα τέσσερα σημεία επαφής του αυτοκινήτου μας με το οδόστρωμα. Ο ρόλος τους είναι να εξασφαλίζουν την αποτελεσματικότητα των συστημάτων ασφαλείας του και τη συνολική οδική μας ασφάλεια. Γι’ αυτό και αξίζει να προτιμούμε πάντα νέα, επώνυμα ελαστικά που συνδυάζουν υψηλή ποιότητα και αξιοπιστία με προσιτές τιμές. Εάν λοιπόν αναζητάτε καινούργια ελαστικά τα οποία να μπορείτε να εμπιστευτείτε με κλειστά μάτια για το δικό σας αυτοκίνητο, τότε σας προτείνουμε τα Ν BLUE HD Plus. Πρόκειται για κορυφαία θερινά ελαστικά, ιδανικά για τους ελληνικούς δρόμους, που συνδυάζουν:

  • Υψηλές επιδόσεις σε κάθε οδόστρωμα, στεγνό ή βρεγμένο
  • Εξαιρετικό φρενάρισμα
  • Αξιόπιστο χειρισμό, ακόμα και σε συνθήκες υδρολίσθησης
  • Εξοικονόμηση καυσίμου
  • Προσιτή τιμή.

Ανακαλύψτε περισσότερα για τα ελαστικά Ν BLUE HD Plus, καθώς και για όλες τις προτάσεις της εταιρείας NEXEN, μέσα από το δίκτυο συνεργατών της σε όλη την Ελλάδα

Βρήκατε χρήσιμο το νέο μας άρθρο «Ελαστικά μεταχειρισμένα ή καινούργια»;

Διαβάστε περισσότερα κείμενα γύρω από το αυτοκίνητο και την οδική ασφάλεια στο νέο NEXEN Blog.

By | 2021-01-12T13:53:36+00:00 Δεκέμβριος 12th, 2020|News|