Αυτοκίνητα πόλης: 10 λόγοι για να τα επιλέξετε

αυτοκίνητα πόλης

Αυτοκίνητα πόλης (city cars), η ιδανική λύση για κίνηση και παρκάρισμα σε στενούς δρόμους και θέσεις πάρκινγκ. Άρχισαν να αποκτούν μεγάλη φήμη στις αρχές της δεκαετίας του ’80, εξυπηρετώντας τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες των οδηγών στα αστικά κέντρα για πιο άνετες μετακινήσεις στους πολυσύχναστους δρόμους τους. Σήμερα, κατέχουν ένα ιδιαίτερα σημαντικό μερίδιο πωλήσεων, στοιχείο που φανερώνει τη μεγάλη τους αξία για όσους κινούνται στα αστικά κέντρα. Ποιοι είναι όμως όλοι εκείνοι οι λόγοι που συμβάλλουν στην ολοένα και αυξανόμενη εμπορική επιτυχία τους; Γιατί αξίζει να σκεφτείτε σοβαρά τα πλεονεκτήματά τους και να προχωρήσετε στην επιλογή ενός τέτοιου οχήματος; Μάθετε περισσότερα μέσα από το κείμενο που ετοιμάσαμε για σας.

Τα αυτοκίνητα πόλης κάνουν την διαφορά στις καθημερινές μας μετακινήσεις γιατί…

1. Κινούνται με άνεση στην πόλη

Τα αυτοκίνητα πόλης είναι ιδανικά για οδηγούς που πραγματοποιούν συχνές μετακινήσεις μέσα στη μέρα. Προσφέρουν άνεση και ευελιξία κίνησης ακόμα και στα πιο μικρά στενά, κάτι που τα μεγαλύτερα και πιο ογκώδη οχήματα δεν καταφέρνουν. Δεν είναι τυχαίο που αποτελούν την πρώτη επιλογή εταιρειών για την κάλυψη των αυξημένων επαγγελματικών αναγκών των στελεχών τους.

2. Παρκάρουν εξαιρετικά εύκολα

Χάρη στο μικρών διαστάσεων μέγεθός τους, μπορούν να βοηθήσουν τους οδηγούς να ξεπεράσουν το πρόβλημα της στάθμευσης, ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα σε μεγάλες πόλεις όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη ή η Πάτρα.

3. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε ως βασικά είτε ως δεύτερα αυτοκίνητά σας

Πλέον, όλο και περισσότεροι οδηγοί εμπιστεύονται τα μικρά αυτοκίνητα για μετακινήσεις εκτός πόλης, ακόμα και για εξορμήσεις στην άλλη άκρη της Ελλάδας. Φυσικά, πολλοί τα αξιοποιούν και ως δεύτερα, για να καλύψουν όποιες ανάγκες μετακινήσεων που μπορεί να προκύψουν.

4. Έχουν χαμηλότερο κόστος αγοράς

Το κόστος αγοράς είναι ένα από τα πιο σημαντικά πλεονεκτήματα που προσφέρουν τα μικρά αυτοκίνητα. Οι χαμηλές τιμές τους σε σύγκριση με τα μεγαλύτερα τα καθιστούν πιο ελκυστικές επιλογές στους υποψήφιους αγοραστές.

5. Καταναλώνουν λιγότερο καύσιμο

Όσο μικρότερα είναι τα αυτοκίνητα, τόσο μικρότεροι σε χωρητικότητα είναι συνήθως και οι κινητήρες του. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι επιτυγχάνουν χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, άρα και χαμηλότερο κόστος μετακινήσεων.

6. Πολλά νέα μικρά αυτοκίνητα πόλης είναι διαθέσιμα και σε ηλεκτρική έκδοση

Με την αγορά αυτοκινήτου να στρέφεται στην ηλεκτροκίνηση, όλο και περισσότερα μικρά αυτοκίνητα πόλης αρχίζουν να εξοπλίζονται με hybrid ή αμιγώς ηλεκτρικούς κινητήρες που δίνουν έμφαση στην οικολογία.

7. Έχουν χαμηλότερα τέλη κυκλοφορίας

Λόγω των χαμηλού κυβισμού κινητήρων και των χαμηλών ρίπων τους επιβαρύνονται με μικρότερα τέλη κυκλοφορίας. Μάλιστα, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής τελών.

8. Είναι πιο άνετα από ποτέ

Η άνεση στο αυτοκίνητο ήταν για χρόνια άμεσα συνδεδεμένη με μεγάλα πολυτελή μοντέλα, αυτά που οι παλαιότεροι ονομάζουν «κούρσες». Πλέον όμως, πολλοί κατασκευαστές αυτοκινήτων παρουσιάζουν ολοένα και περισσότερα μικρά αυτοκίνητα πόλης που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν και σε αυτό τομέα, χάρη στον εργονομικό σχεδιασμό και τη βέλτιστη αξιοποίηση των χώρων τους.

9. Ξεχωρίζουν για την ασφάλεια και την αξιοπιστία τους

Πέρα από την άνεση, η ασφάλεια αποτελεί επίσης έναν από τους τομείς στους οποίους έχουν πραγματοποιηθεί άλματα τα τελευταία χρόνια. Έτσι, τα νέα μικρά μοντέλα που είναι διαθέσιμα αυτή τη στιγμή στην αγορά εξοπλίζονται ή μπορούν να εξοπλιστούν προαιρετικά με τελευταίες τεχνολογίες ασφαλείας όπως: Σύστημα Αποφυγής Πρόσκρουσης με έκτακτη υποβοήθηση διεύθυνσης (κατά τον ελιγμό), Σύστημα Ελέγχου Διατήρησης Λωρίδας, Σύστημα Ένδειξης Κόπωσης Οδηγού κ.α.

10. Οι χώροι αποσκευών τους θα καλύψουν τις απαιτήσεις σας

Οι χώροι αποσκευών των νέων αυτοκινήτων πόλης έχουν βελτιωθεί και μπορούν να καλύψουν τις απαραίτητες ανάγκες για μία ή δύο μικρές βαλίτσες. Μάλιστα, υπάρχει δυνατότητα επέκτασής τους με την πτώση των δύο πίσω καθισμάτων, στοιχείο εξαιρετικά σημαντικό για τη μεταφορά ακόμα περισσότερων πραγμάτων σας.

Τα ιδανικά ελαστικά για αυτοκίνητα πόλης

Τα αυτοκίνητα πόλης – με ορισμένες εξαιρέσεις μοντέλων – δεν απευθύνονται στους λάτρεις των υψηλών ταχυτήτων, αλλά σε ανθρώπους που αναζητούν έξυπνες, πρακτικές και κυρίως ασφαλείς λύσεις για τις καθημερινές τους μετακινήσεις. Είτε πρόκειται για νέα είτε για μεταχειρισμένα, είναι σημαντικό να φορούν ποιοτικά ελαστικά που συνδυάζουν μέγιστη ασφάλεια και άνεση, οικονομία καυσίμου και χαμηλό θόρυβο.

Αν λοιπόν αναζητάτε τα κορυφαία ελαστικά για το δικό σας μικρό αυτοκίνητο, τότε η NEXEN σας προτείνει τα N’ BLUE HD Plus. Χάρη στον καινοτόμο σχεδιασμό τους, απογειώνουν την άνεση των μετακινήσεών σας σε νέα επίπεδα, εξασφαλίζοντας τη βέλτιστη επαφή του πέλματος με το οδόστρωμα ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες βροχής. Επιπλέον, εξασφαλίζουν μειωμένη κατανάλωση καυσίμου, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τα αυτοκίνητα πόλης. Ανακαλύψτε τα, μαζί με ολόκληρη την κορυφαία γκάμα ελαστικών της εταιρείας, στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων συνεργατών NEXEN.

Βρήκατε ενδιαφέρον το νέο μας άρθρο: «Αυτοκίνητα πόλης: 10 λόγοι για να τα επιλέξετε»;

Διαβάστε περισσότερα ενδιαφέροντα κείμενα στο NEXEN Blog.

 

NEXEN TIRE

Επίσημος εισαγωγέας – αντιπρόσωπος: Δ. Φραγκουλόπουλος Ε.Π.Ε.

21ο χλμ. Λ. Μαραθώνος, Πικέρμι

+30 2 100 1000 90

Ακολουθήστε τη NEXEN TIRE σε Facebook & Instagram.

By | 2022-01-04T17:23:29+00:00 Νοέμβριος 4th, 2021|News|